Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Любешові вчили безробітних вирощувати фундук

Любешівський районний центр зайнятості

У Любешові вчили безробітних вирощувати фундук

У Любешівському районному центрі зайнятості, повідомляється на сторінці відомства у «Фейсбуці», відбулося навчання у «Зимовій агрошколі» за темами: «Особливості посадки та вирощування горіха фундука в ОСГ»

Взяв участь у заході головний спеціаліст відділу агропромислового розвитку Любешівської райдержадміністрації Андрй Геліч. Він розповів присутнім про найбільш поширені технології висадки в передзимовий період плодів горіха на саджанці. Звернув увагу на дотримання температурних норм, адже ця рослина є вибаглива, і дуже важливо виконувати всі рекомендації, аби молоді дерева не гинули. Андрій Степанович ознайомив учасників з умовами пересаджування молодняка дерев на основне місце росту, вибору грунтосуміші та використання різного виду добрив для зміцнення росту. Розповів про особливості поливу та встановлення опор, що є необхідними для кращого приживання і збереження саджанців.

Звернув увагу на дотримання температурних норм, адже ця рослина є вибаглива, і дуже важливо виконувати всі рекомендації, аби молоді дерева не гинули.

Спільно учасники семінару обговорили помилки, яких дуже часто допускаються люди, розглянули питання, які найбільше цікавили присутніх.
Профорієнтатор центру зайнятості Тетяна Клямар наголосила, що горіхи користуються попитом. А реалізація такої продукції для більш зацікавлених може бути і стартом у бізнес.

Олена ВОЛИНЕЦЬ

Telegram Channel