Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волиняни потребують «безплатних» юристів

novosti.kr.ua

Волиняни потребують «безплатних» юристів

Захист прав майна та бізнесу, а також реалізація проектів Міністерства юстиції стали головними напрямками роботи підрозділу цього відомства на Волині у 2017 році

Серед загальнонаціональних проектів найбільш вагомими є «Онлайн будинок юстиції» (дає змогу кожному отримати інформацію з реєстрів Мін’юсту, зареєструвати громадські формування та інше ) і «Я маю право» (допомогає громадянам захистити свої порушені права).

Інформація про горе-батьків стала доступною для всіх, бо Міністерство юстиції запустило в роботу Реєстр боржників з виплати аліментів.

Крім того, в області минулого року управління юстиції завершило створення повноцінної системи безоплатної правової допомоги. Ідея пройшла перевірку на практиці: у 2017 році безоплатною допомогою юристів скористалися 19 414 волинян.

Батьків новонароджених волинська юстиція забезпечила повним пакетом послуг: свідоцтво про народження дитини, її реєстрація за місцем проживання, державна допомога при народженні оформлюються зараз, не виходячи з медичної установи.

Окремий напрямок роботи державної виконавчої служби, яка є підрозділом управління юстиції, — боротьба зі злісними неплатниками аліментів, заборгованість яких сягає понад 6 місяців. У 2017 році таких коштів стягнуто понад 47 мільйонів гривень на користь 19 тисяч дітей.

До речі, інформація про горе-батьків стала доступною для всіх, бо Міністерство юстиції запустило в роботу Реєстр боржників з виплати аліментів, який відкритий для загального огляду в інтернеті.

Telegram Channel