Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Погода: і народний прогностик не помилився (Карти гідрометеоцентру і пісня)

Прогноз погоди на 9 лютого.

Карта – Український гідрометеоцентр.

Волинь-нова

Погода: і народний прогностик не помилився (Карти гідрометеоцентру і пісня)

За прогнозом чергового інженера-синоптика Волинського обласного гідрометеоцентру Світлани Гончаренко сьогодні, 9 лютого, буде хмарно з проясненнями, очікується невеликий мокрий сніг

Слабка ожеледь, налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця. Вітер північний, 7 – 12 метрів за секунду. Температура повітря по області вдень – від 4 градусів морозу до 1 градусe тепла.

Такою буде погода сьогодні на Волині.
Такою буде погода сьогодні на Волині.

 За багаторічними спостереженнями, найтепліше 9 лютого було у 1990-у році – плюс 11,3 градуса, найхолодніше – у 1976-му – мінус 29,6 градуса.

Народний прогноз погоди:

9 лютого відзначається перенесення мощів святителя Івана Златоуста із м. Коман в м. Константинополь.

Незважаючи на те, що цей місяць вважається найхолоднішим, цього дня бувала й відлига, але недовга. Тому в народі говорили: «Лютнева відлига нічого не варта».

Цього дня наші пращури спостерігали за хмарами: якщо вони йдуть проти вітру – на сніг. На снігопад також вказував дим з труби, якщо він стелився землею без вітру.

Прогноз погоди на завтра:

10 лютого буде хмарно з проясненнями. Вночі очікується невеликий мокрий сніг, вдень без істотних опадів. Вітер зіхідний, 5 – 10 метрів за секунду. Температура повітря по області: вночі – від 2 до 7 градусів морозу, вдень – від 4 градусів морозу до 1 градусу тепла.

 

Telegram Channel