Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Депутати не затвердили обраного на конкурсі директора Волинського краєзнавчого музею

Музейний простір Волині

Депутати не затвердили обраного на конкурсі директора Волинського краєзнавчого музею

8 лютого 2018 року депутати Волинської обласної ради на сесії не прийняли рішення про призначення директором Волинського краєзнавчого музею Анатолія Силюка. Це означає, що найближчим часом має бути призначений виконуючий обов`язки директора, а також оголошений повторний конкурс на цю посаду

«Волинські депутати, без пояснень, не проголосували за призначення директором обласного краєзнавчого музею його багаторічного очільника Анатолія Силюка», – написав про це директор Рівненського обласного краєзнавчого музею Олександр Булига.

59-річний Анатолій Силюк, пише «Музейний простір Волині», очолював музей з 1992 року. До того, ще 5 років, працював заступником директора. 5 грудня 2017 року він переміг у раніше оголошеному конкурсі на посаду директора.

14 грудня 2017 р., під час засідання постійної комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму депутати розглянули проект рішення про призначення Силюка на посаду директора Волинського краєзнавчого музею. Комісія рекомендувала сесії підтримати цей проект рішення та укласти з Анатолієм Силюком контракт на 5 років. Відтоді пройшло майже 2 місяці, аж поки обласна Рада зібралася на сесію.

Музейники Волині планують звертатись до депутатського корпусу Волинської обласної ради з вимогою пояснення такого рішення.

До слова, це не єдиний випадок в Україні, коли депутати обласної ради не затверджують кандидатуру на посаду директора закладу культури, якого обирає конкурсна комісія. Хоча Законами України «Про культуру» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури» ця процедура взагалі не передбачена.

У цьому конкретному випадку очевидним також є порушення закону. Адже за п.15. ст.21 Закону України №955-19 «Керівник органу управління зобов’язаний призначити переможця конкурсу керівником державного чи комунального закладу культури не пізніше двох місяців з дня оголошення конкурсу. Підставою для видання наказу про призначення керівника державного чи комунального закладу культури є підписання контракту». Конкурс на посаду директора Волинського краєзнавчого музею було оголошено 26 жовтня 2017 р. Відтак, незалежно від обласної ради, Управління культури Волинської ОДА, за умови, що конкурсна комісія обирає переможця (що й було зроблено, тобто конкурс відбувся) не пізніше 26 грудня 2017 року мала укласти контракт з Анатолієм Силюком.

Музейники Волині планують звертатись до депутатського корпусу Волинської обласної ради з вимогою пояснення такого рішення.

Telegram Channel