Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Врятувати травмованого зубра не вдалося

Волинське ОУЛМГ

Врятувати травмованого зубра не вдалося

Червонокнижна тварина загинула

Як повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ, тварину  із незвичною поведінкою виявила єгерська служба державного підприємства «Мисливське господарство «Звірівське» у 2 кварталі Звірівського лісництва ДП «Ківерцівське ЛГ» ще в січні. За зубром, у якого виявилася травмована нога, вели постійне спостереження. 

Попередньо причиною смерті назвали абсцес та сепсис, тобто зараження крові.

Втім, днями в 36-му кварталі Муравищанського лісницва на території ТзОВ «Майдан мисливський» виявили мертвого зубра. Прес-служба Волинського ОУЛМГ інформує, що в на місці працюють спеціалісти для встановлення причин загибелі зубра.

Труп зубра оглянули ветеринари, повідомляє «Громадське.Волинь». Як каже Ігор Миколайчук, попередньо причиною смерті назвали абсцес та сепсис, тобто зараження крові. Після розтину ратиці виявили, що рана зубра гноїлася від чого почала розкладатися кістка. Через зараження крові органи тварини не витримали та відмовили.

Наразі коментарі ветеринарів невідомі. За словами директора «Майдану мисливського» зубр не мав механічного поранення. Тварині було 5 років. Це був молодий самець.

Telegram Channel