Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Боєць АТО з Луцька мріє дочекатися миру і повернутися до пензля

5 канал

Боєць АТО з Луцька мріє дочекатися миру і повернутися до пензля

Понад 100 картин і з десяток розписів на стінах має у творчому доробку 30-річний десантник, який нині тримає оборону на Луганщині

Творчість для нього – це можливість зняти напругу військових буднів. Коли війна закінчиться, він мріє навчати малюванню дітей, повідомляє 5 канал.

"Хто такий Віктор? Це військовослужбовець ЗСУ! Хоче повернутися додому, звільнитися зі Збройних сил, почати малювати і стати відомим художником", – так характеризує себе десантник. Щоправда, з поправкою, коли війна скінчиться. Зараз він тримає оборону на Луганщині.

"Скажуть бути кулеметником БТР – буду кулеметником БТР. Скажуть сидіти на зв’язку – сидітиму на зв’язку. Скажуть копати – копатиму. Скажуть стріляти – стрілятиму. Заради миру на землі", – каже боєць.

Малювати Віктор почав у дев’ятирічному віці. В рідному Луцьку закінчив художню школу, однак життя вирішив пов'язати з армією. 

Малювати Віктор почав у дев’ятирічному віці. В рідному Луцьку закінчив художню школу, однак життя вирішив пов'язати з армією.

"У мене тато – військовий пенсіонер. Я подумав стати військовим, як батько. Прийшов, коли ще було все мирно. Ще не встиг адаптуватися, вже все почалося", – пригадує Віктор.

Восени бригада, в якій служить Віктор, вчетверте від початку війни повернулася після ротації в зону АТО. До того захищали Луганський аеропорт, селище Металіст, воювали біля Георгіївки, Станиці Луганської, на околицях Горлівки, Авдіївки.

Скрізь, де Віктор служить, залишає картини на згадку. Цієї зими розмальовує Щастя, куди його підрозділ зайшов уже вдруге. В одному з приміщень намальована емблема десантників із написом "Завжди перші". В іншому – зображено десантника, який подає руку побратиму. До речі, побратими про захоплення Віктора дізналися не одразу.

"Нашу військову машину намалював на листочку А-4. А ми тоді запитали: хто малював, що малював? І його таланти розкрилися для нас", – згадує військовий Іван.

Скрізь, де Віктор служить, залишає картини на згадку. Цієї зими розмальовує Щастя, куди його підрозділ зайшов уже вдруге. В одному з приміщень намальована емблема десантників із написом "Завжди перші".  

"Стояли на посту. Підійшов Віктор до мене на перекур і буквально за 20 хвилин на моїх очах ось цей гарний рисуночок намалював. Це фантазія його. Він часто малює янголят. Тепер хлопцям веселіше – хоч є на що подивитися", – зазначає військовий "Іванович".

Відтоді вільного часу після служби у Віктора майже немає. Побратими просять намалювати з фотографій портрети рідних та близьких. Він – не відмовляє. А для себе малює портрети уявної жінки, яку мріє зустріти після війни.

 

Telegram Channel