Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Росіяни поставили свій прапор над спірними Курилами

gazeta.ua

Росіяни поставили свій прапор над спірними Курилами

Стяг підняли на острові Кунашир

Російський спецназ поставив прапор РФ над Південними Курилами. Прапор підняли на острові Кунашир. Фото викладено в Telegram-каналі "Майор і генерал", пише gazeta.ua. Така реакція послідувала у відповідь на мітинги в Токіо, де японці в черговий раз заявили, що острови належать їм.

7 лютого на островах Курильської гряди Росія розпочала антитерористичні навчання, в яких беруть участь понад 2 тис. військовослужбовців, а також 500 одиниць техніки. Це викликало протест японської влади.

Раніше російська філія японської компанії Konica Minolta на одній з презентацій показала карту Росії без окупованого Криму, а також без Курильських островів, Калінінграда і Сахаліну.

7 лютого на островах Курильської гряди Росія розпочала антитерористичні навчання, в яких беруть участь понад 2 тис. військовослужбовців, а також 500 одиниць техніки. Це викликало протест японської влади. Глава МЗС Японії Таро Коно заявив, що дії Москви суперечать позиції Токіо. "Навчання призведуть до посилення військової присутності Росії на чотирьох північних островах", - заявив японський міністр.

Нагадаємо, що Японія, спираючись на двосторонній Трактат про торгівлю і кордони 1855, називає Курильські острови Ітуруп, Кунашир, Шикотан і Хабомаї своїми "північними територіями". І їх повернення в Токіо вважають важливою умовою для укладення мирного договору з Росією, який після закінчення Другої світової війни так і не був підписаний.

У Росії наполягають на тому факті, що Південні Курили увійшли до складу СРСР за підсумками Другої світової війни.

Telegram Channel