Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
В Україні крадуть авто через шпарини  в законодавстві

ТСН

В Україні крадуть авто через шпарини в законодавстві

Замість реальної відповідальності зловмисники сплачують штрафи та продовжують займатися своєю справою

В Україні щороку викрадають близько 10 тисяч автомобілів, найбільше - у Києві. Але навіть коли зловмисників вдається впіймати, вони здебільшого уникають реального покарання. І все через прогалини у законодавстві, - повідомляє ТСН.

Киянин Андрій Макаренко працює в автосалоні, але ніколи не міг уявити, що таке станеться з ним.

Щороку в законних власників зникає близько 10 тисяч транспортних засобів. Найчастіше це стається в Києві.

- Відкриваємо двері у будинку, бачимо, що тюль на вікні якось дивно висить. Бачимо, що відкрите вікно, будинок почищений і, власне, немає нашого автомобіля під будинком, - розповів він. Він отримав відео з камер спостереження сусідів. "Приїжджає патруль, приїжджає експерт, тобто, попитали, поїхали, ну, власне, все. Ніякого фідбеку від наших правоохоронців не було", - каже власник позашляховика.

За даними поліції, зловмнисники викрадають або елітні автомобілі переважно японського виробництва, щоби в подальшому перебити номери агрегатів та переправити за кордон, або ж українські – на запчастини та металобрухт.

За твердженням керівника столичної поліції Андрія Крищенко, ситуація торік трохи покращилася: 1,5 тисяч крадіжок супроти 1,9 тисяч у 2016-му. Але в цілому суттєвих зрушень у боротьбі з цим явищем немає.

Telegram Channel