Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Омбудсмен перевірить видворення Саакашвілі

УНН

Омбудсмен перевірить видворення Саакашвілі

Згодом Уповноважена ВР з прав людини дасть свою прес-конференцію та оприлюднить усі зібрані матеріали

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська відкрила провадження щодо факту реадмісії екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі. Про це повідомив представник Омбудсмена з питань зв'язків із громадськістю та інформаційних технологій Михайло Чаплига, передає УНН.

Запит подано до Державної прикордонної служби, щоб зрозуміти, яким чином пан Саакашвілі був доставлений до Польщі з застосуванням приватного літака.

«Наразі Омбудсмен відкрила провадження з приводу реадмісії екс-президента Грузії Саакашвілі. Це робиться для того, щоб з’ясувати, чи були порушені його права в рамках реадмісії. Зокрема, відповідні запити та звернення були направлено до ГПУ, щоб отримати офіційну відповідь щодо його статусу в усіх справах, до міграційної служби, для того, щоб з’ясувати, на підставі чого це було зроблено, та до Державної прикордонної служби, щоб зрозуміти, яким чином пан Саакашвілі був доставлений до Польщі з застосуванням приватного літака», - розповів Чаплига.

«Якщо ми бачимо порушення в певних діях тих чи інших органів влади, то ми направляємо свої акти реагування з рекомендаціями щодо усунення виявлених порушень», - резюмував Чаплига.

Нагадаємо, 12 лютого Міхеіла Саакашвілі повернули до тієї країни, звідки він прибув, порушуючи українське законодавство - Польщі.

Telegram Channel