Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Японія виділить 4 млн доларів на відновлення зруйнованої інфраструктури Донбасу

112.ua

Японія виділить 4 млн доларів на відновлення зруйнованої інфраструктури Донбасу

Також вона подарує компанії «Вода Донбасу» броньований автомобіль

Японія виділить 4 млн доларів для відновлення зруйнованої інфраструктури Донбасу. Про це написав голова Донецької військово-цивільної адміністрації (ВЦА) Павло Жебрівський, повідомляє 112.ua.

«Японія виділить 4 млн доларів через гуманітарні організації для допомоги і відновлення зруйнованої інфраструктури Донецької області - як на окупованих, так і на контрольованій українському уряду її частини», – зазначив Жебрівський.

Він додав, що крім цього в 2018 році компанія «Вода Донбасу» завдяки фінансовій підтримці Японії отримає броньований автомобіль, щоб працівники могли безпечніше й ефективніше виконували свою роботу.

«Такі плани на цей рік озвучив Шигеки Сумі, надзвичайний і повноважний посол Японії в Україні під час нашої з ним зустрічі у Краматорську», – додав Жебрівський.

За інформацією Жебрівського, крім представників посольства Японії на зустрічі була присутня делегація УВКБ ООН в Україні на чолі з представником верховного комісара ООН зі справ біженців в Україні паном Пабло Матеу.

Японія виділить 4 млн доларів через гуманітарні організації для допомоги і відновлення зруйнованої інфраструктури Донецької області - як на окупованих, так і на контрольованій українському уряду її частини.

«Спільно обговорили нещодавно прийнятий закон про реінтеграцію окупованих територій, а також визначили напрямки спільної роботи цьогоріч. Зокрема, почув розуміння як з боку Шигеки Сумі, так і Пабло Матеу про необхідність підтримувати проекти з відновлення пошкодженого житла, а також водо- і газопостачання мешканців як окупованої, так і підконтрольної українському уряду території Донбасу», - підсумував глава Донецької ВЦА.

Раніше повідомлялося, що за час військових дій на Донбасі було завдано збитків на суму 13 млрд грн. Зазначалося, що станом на 1 жовтня 2017 року в Луганській обл. налічувалося 7 627 пошкоджених та зруйнованих об'єктів. Загальна сума збитків становила 9 млрд грн. Тим часом у Донецькій обл. зруйнованими і пошкодженими вважаються 7 403 об'єкти. Сума матеріальних збитків становить 4 млрд грн.

Водночас заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука вважає, що на сьогодні немає реальної суми збитків, завданих Донбасу бойовими діями.

Telegram Channel