Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
НАБУ взялося за міського голову Одеси та чотирьох його підлеглих

Новое время

НАБУ взялося за міського голову Одеси та чотирьох його підлеглих

Сам Геннадій Труханов як не у відпустці, то у відрядженні

НАБУ доставило в мерію Одеси повідомлення про підозру меру міста Геннадію Труханову та чотирьом його підлеглим, пише Новое время з посиланням на Українську правду.

Про це інтернет-виданню повідомили джерела в правоохоронних органах.

Сам Труханов після півторамісячної відпустки знову перебуває у відрядженні в Чехії.

За інформацією співрозмовників, підозра стосується «справи «Краяна»» (купівля приміщень заводу «Краян» за завищеними цінами під потреби міської влади). Сам Труханов після півторамісячної відпустки знову перебуває у відрядженні в Чехії.

Труханов пішов у відпустку 27 грудня 2017 року на 22 календарних дні – до 18 січня. В. о. мера на цей період був перший заступник Одеського міського голови Орловський.

19 січня Орловський продовжив відпустку Труханову на три дні - з 19 до 22 січня, тому що він не зміг прилетіти в Одесу через негоду. При цьому з 22 січня, згідно з іншим розпорядженням Орловського, Труханов вирушив у відрядження до Афін.

Чиновник обіймає посаду мера Одеси з 2014 року. За цей час він встиг стати фігурантом скандалу.

У 2016 році з'явилася інформація, що Труханов має російське громадянство і володіє 20 офшорними компаніями. Ці дані перевіряла Служба безпеки України. Сам Труханов заперечував цей факт.

У підсумку екс-народний депутат Єгор Фірсов опублікував документи, які свідчать про наявність у мера Одеси навіть двох російських паспортів: один виданий в Московській області, другий - в Д гестані. Труханов нібито губив документ і замовляв новий.

Telegram Channel