Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Лучан закликають до обговорення: починаємо змінювати парк вже сьогодні

Фото із Фейсбуку

Лучан закликають до обговорення: починаємо змінювати парк вже сьогодні

Запускаємо активну фазу проектування реконструкції території атракціонів та розваг нашого Центрального парку

Загальна мета - розширити асортимент та підняти якість даної локації, пише Центральний парк культури і відпочинку ім. Лесі Українки.
«Зона атракціонів» має стати «територією відпочинку та розваг» - ось чого хочемо досягнути в найближчі декілька років. Як бачимо із «руху» навколо проекту реконструкції парку 900-річчя на Відродження - Луцьк прагне якісних змін своєї інфраструктури і впевнено йде до них. Не можна лишатись в минулому, прагнучи якісних змін загалом.

 

Отож, почнемо. Що у нас є. Це територія загальною площею біля 4-х гектарів вздовж греблі навпроти центрального пляжу. Нині тут розміщується, в залежності від періоду року, до 20 різних розважальних об`єктів: це екстремальні, сімейні, дитячі атракціони, 5-d кінотеатр, тощо. Більшість діючих атракціонів є абсолютно надійною, перевіреною технікою, яка щороку підлягає повній експертизі і може гарантовано та безпечно обслуговувати відвідувачів парку.

Як для Луцька з його кількість населення та туристів - сумнівний бізнес план, але якщо говорити про перспективу розвитку, про те, що сама наявність такого об’єкту цих туристів і затягне до нашого міста - це вже виглядає більш раціональним вкладенням.

 

Як показує практика - такі класичні парківські «гравці», як Веселі гірки, Колесо огляду, Орбіта, Автодром, Вальс (в народі «Ракушки»), Міксер, Ланцюгова карусель - мають незаперечну популярність і до них у вихідні завжди черга. Перелічені атракціони, на нашу думку, і згідно із висновками попередніх експертиз, можуть пережити ще декілька поколінь сучасних аналогів. Вони, звісно, потребують капітального ремейку: від фарбування та заміни контактних елементів (сидіння, поручні і т.д.) і до масштабної ілюмінації.

Єдиний мінус в таких атракціонах - їхня ціна: 16 і 11 мільйонів гривень відповідно. Як для Луцька з його кількість населення та туристів - сумнівний бізнес план, але якщо говорити про перспективу розвитку, про те, що сама наявність такого об’єкту цих туристів і затягне до нашого міста - це вже виглядає більш раціональним вкладенням.

Міні-атракції – окремий пункт, яким хочеться наповнити всі вільні між великими атракціонами алейки та майданчики. Від класичних молотобійнків та родео до вуличних мега-лего, гігантських шахматів, дорослого тік-і-току, батутів, рибалок і тд. Все має рухатись, драйвувати, світитись та грати в режимі 10:00-22:00. Діятиме і спортивно-розважально-пригодницька зона. Перелічені вище речі - це, по-перше, тільки частина запланованих об`єктів, і, скажімо, значно більше, ніж просто ідеї, бо по більшості з них вже є дані, цифри, бачення реалізації, але це все не крайня пропозиція. І тут хотілося б повернутись до початку даного допису: долучайтесь до обговорення, пропонуйте свої ідеї, вказуйте, що в парку хотіли б бачити додатково, та в кінці кінців - співпрацюйте з нами на чесних умовах - ми повністю відкриті, щоб творити цей парк розваг разом. Будьте в нашій команді - ми відкриті до пропозицій!

Telegram Channel