Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Махінації на 400 млн грн виявлено під час закупівлі запчастин «Укрзалізницею»

СБУ

Махінації на 400 млн грн виявлено під час закупівлі запчастин «Укрзалізницею»

Співробітники СБУ викрили корупційний механізм привласнення державних коштів посадовими особами низки комерційних структур і структурних підрозділів ПАТ «Укрзалізниця»

Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на прес-центр СБУ.

Правоохоронці виявили багатомільйонні зловживання посадових осіб під час закупівлі запасних частин для вантажних вагонів майже на 400 млн гривень.

Частина деталей була реставрована із запчастин, що були у вжитку, але в документах відображалася як нова продукція.

Оперативники спецслужби задокументували, що закуплена структурними підрозділами «Укрзалізниці» продукція не відповідала встановленим вимогам якості та мала невідоме походження. Частина деталей була реставрована із запчастин, що були у вжитку, але в документах відображалася як нова продукція. За місцем реєстрації комерційних структур реальна господарська діяльність не здійснювалась, офісні, виробничі та складські приміщення були відсутні.

За висновками експертів, використання запчастин неналежної якості на вантажних вагонах ПАТ «Укрзалізниця», 84% із яких експлуатуються з понад нормативним терміном служби, може призвести до дестабілізації роботи залізниці та виникнення надзвичайних подій на об’єктах критичної інфраструктури залізничної галузі, зокрема до аварійних ситуацій із вантажним рухомим складом, до тимчасової або повної зупинки окремих напрямків залізничного сполучення.

Наразі спільно з Генеральною прокуратурою та Національною поліцією України у межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст.191 та ч. 1 ст. 366 КК України, тривають слідчі дії у підрозділах та філіях Укрзалізниці в Києві, Дніпропетровській, Харківській та Львівській областях, за результатами яких буде оголошено про підозри особам, причетним до протиправної діяльності.

Telegram Channel