Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
В Нідерландах будують велетенську сонячну електростанцію на воді

В Нідерландах будують велетенську сонячну електростанцію на воді

Влада країни, що не має дуже великої площі суходолу і якій постійно загрожує підвищення рівня морів і океанів, вирішила сконцентруватися на розвитку проектів відновлювальної енергетики, що стосуються саме морської інфраструктури

Голландці працюють над побудовою однієї з найбільших у світі плавучих сонячних електростанцій (також відомої як плавуча сонячна ферма), передає Tymchasom.

Площа сонячної ферми становитиме 2500 квадратних метрів.

Також з'являються новини про перетворення великої ферми морських водоростей, розташованої у водах Північного моря, в сонячну ферму. Її площа становитиме 2500 квадратних метрів, розташована буде в 15 кілометрах від узбережжя міста Гаага, а завершена буде протягом 3 років.

Плавуча сонячна ферма має багато переваг. Нідерланди зможуть використовувати нерозвинені ділянки морської зони, скоротити витрати на будівництво через відсутність необхідності купувати землю, задовольнити потреби жителів узбережжя (не треба буде ставити там вітрові турбіни). Водночас вода на 15% ефективніше, у порівнянні з інфраструктурою на поверхні, дає змогу охолодити всю електроніку.

Перші випробування плавучої сонячної електростанції мають відбутися вже незабаром. Експериментальний проект буде коштувати 1,5 мільйона доларів, для якого буде побудовано приблизно 30 квадратних метрів сонячних панелей. Інженери з компанії Oceans від Energy та Утрехтського університету будуть випробувати обладнання, систему виробництва енергії, стійкість всієї структури до погодних та морських умов та її вплив на природне середовище.

Telegram Channel