Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Адміністрація університету довела студентку до самогубства?

Дівчина навчалась в медичному університеті

Фото: nv.ua

Волинь-нова

Адміністрація університету довела студентку до самогубства?

Прокуратура Києва відкрила справу за фактом доведення до самогубства 19-річної студентки з Туркменістану

Дівчина навчалася в Національному медичному університеті ім.О.Богомольця. За даними слідства, 30 січня студентка вийшла з ВНЗ і додому не повернулася. В цей же день вона покінчила життя самогубством, стрибнувши у воду з моста Патона в Києві.

«За оприлюдненою у ЗМІ інформацією, на такий вчинок дівчину могли підштовхнути труднощі, які виникли в неї під час навчання в вищому учбовому закладі, а також через непорозуміння із його керівництвом», - підкреслили в прокуратурі.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 120 (доведення до самогубства) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк. В даний час розслідування триває, проводяться всі необхідні слідчі дії, спрямовані на повне та об'єктивне дослідження обставин події.

Як повідомляли ЗМІ, на трагічний крок студентку з Туркменістану, ймовірно, штовхнула відмова адміністрації навачального закладу посприяти в отриманні посвідки для проживанн я вУкраїні. Дівчині нібито натякали на хабар за це.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій повідомили, що 17 січня почали пошуки тіла. Поки вони не принесли результатів, пише НВ.

Telegram Channel