Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Львові візьмуться за ще один пам'ятник радянського минулого

Відповідно до заключення, Монумент не підлягає обов'язковому демонтажу.

Відповідно до заключення, Монумент не підлягає обов'язковому демонтажу.

ZAXID.NET

У Львові візьмуться за ще один пам'ятник радянського минулого

Заступник мера Львова заявив про демонтаж 30-метрового пілона Монумента Слави

Сьогодні заступник міського голови Львова Андрій Москаленко заявив на прес-конференції про те, що найближчим часом у Львові розпочнуть роботи з демонтажу 30-метрової стели Меморіалу Слави на вул. Стрийській. Про це з посиланням на Zaxid.net повідомляє УНІАН.

«Вже цієї п’ятниці, після прийняття рішення про демонтаж, ми зможемо розпочати протиаварійні роботи щодо цієї стели, яка становить небезпеку. Буде замовлена спеціальна огорожа, щоб це місце було безпечним для людей», - cказав Москаленко

«Галицька районна адміністрація при обстеженні виявила, що частина елементів конструкції цього комплексу перебуває в аварійному стані, відтак було прийнято рішення виконавчого комітету про виготовлення висновків щодо технічного стану Монумента. Зокрема, ми замовили дослідження Львівської політехніки щодо стану ключових конструкцій і згідно з висновками, загальний стан несучих конструкцій – аварійний, вони підлягають демонтажу», - заявив Москаленко.

Зазначимо, що Меморіал складається з трьох елементів: тридцятиметрового бетонного стовпа, облицьованого гранітною плиткою, бронзової центральної групи та масивної залізобетонної стели з кованої міді, центр ансамблю складає скульптурна група з фігур радянського воїна й «Батьківщини-матері».

«Вже цієї п’ятниці, після прийняття рішення про демонтаж, ми зможемо розпочати протиаварійні роботи щодо цієї стели, яка становить небезпеку. Буде замовлена спеціальна огорожа, щоб це місце було безпечним для людей», - cказав Москаленко. Також заступник міського голови розповів, що у мерії розглядають можливість перенесення пам’ятника у музей «Територія терору».

Telegram Channel