Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
          Кір на Волині продовжує наступати

З 1000 людей, які заразилися кором, 1 помирає, 1 хворіє на енцефаліт, а 50 страждають від тяжких ускладнень.

Фото: http://wig.com.ua

Волинь-нова

Кір на Волині продовжує наступати

За останній тиждень на цю недугу захворіло троє наших краян, із них двоє дітей. За повідомленням Волинського лабораторного центру МОЗ, в області зареєстровано 27 випадків кору, майже третина – у дорослих

Фахівці наголошують, що більше половини хворих не були щеплені. У 60 відсотків потерпілих діагноз підтверджено вірусологічно, у решти простежується епідеміологічний зв’язок із хворими на кір або діагноз встановлено за клінічними проявами недуги.

Лікарі-епідеміологи продовжують проведення профілактичних та протиепідемічних заходів у сімейному вогнищі ромів в Турійському районі, де на кір захворіло 10 дітей, та в дитсадку в Берестечку.

У Турійському районі кір «підчепили» 10 осіб, хворі також зареєстровані у Ковельському, Луцькому, Любомльському, Ківерцівському, Горохівському, Маневицькому районах та місті Ковелі.

З початку нинішнього року в області було два спалахи кору, при цьому потерпіло 13 осіб, 11 із них — діти. Лікарі-епідеміологи продовжують проведення профілактичних та протиепідемічних заходів у сімейному вогнищі ромів в Турійському районі, де на кір захворіло 10 дітей, та в дитсадку в Берестечку.

Telegram Channel