Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Можливо, навесні хоч на одного в.о. в Україні стане менше

Зараз Яків Смолій на посаді виконувача обов'язків голови Нацбанку.

Вголос

Можливо, навесні хоч на одного в.о. в Україні стане менше

Наразі йдеться про призначення голови головного банку країни

Верховна Рада України 1 березня може проголосувати за нового голову Національного банку України, заявляє голова українського парламенту Андрій Парубій. Про це повідомляє агентство Interfax-Україна.

«Питання призначення голови Національного банку та звільнення попереднього голови Національного банку – це питання попередньо планується на четвер цього пленарного тижня (1 березня - ІФ)», - сказав А. Парубій журналістам сьогодні.

  В. Гонтарева у квітні 2017 року повідомила про рішення піти у відставку. Досі вона перебуває у відпустці й не має наміру повертатися на роботу в центробанку

Як повідомлялося, 18 січня 2018 року президент України Петро Порошенко вніс до парламенту проекти постанов про звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови НБУ та призначення на цю посаду Якова Смолія. В. Гонтарева у квітні 2017 року повідомила про рішення піти у відставку. Досі вона перебуває у відпустці й не має наміру повертатися на роботу в центробанку. Я. Смолій - перший заступник голови НБУ. З 11 травня 2017 року виконує обов'язки керівника центробанку.

Згідно з Конституцією, голову НБУ призначає Верховна Рада за поданням президента терміном на сім років.

Telegram Channel