Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
В Україні немає Маска, але буде Hyperloop

Майданчик для тестування з'явиться за підтримки партнерів, які будують Hyperloop в Мексиці.

Майданчик для тестування з'явиться за підтримки партнерів, які будують Hyperloop в Мексиці.

Hi-News.ru

В Україні немає Маска, але буде Hyperloop

Мінінфраструктури анонсувало створення тестового майданчика надшвидкого поїзду

У Дніпрі почнеться будівництво тестового майданчика для транспортної системи Hyperloop, розробленої Ілоном Маском. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян на прес-конференції, передає з посиланням на «Економічну правду» УНІАН.

«Ми створюємо компанію, яка буде займатися розробкою технології», - заявив він. Міністр повідомив, що компанія буде називатися Hype.ua. «Ми робимо ставку на ревіталізацію наших технологій. Надшвидкісні залізниці, які рухаються зі швидкістю 250-300 км/год відходять у минуле з появою Hyperloop», - сказав Омелян.

Надшвидкісні залізниці, які рухаються зі швидкістю 250-300 км/год відходять у минуле з появою Hyperloop

До проекту приєдналися Академія наук, Південмаш, Укроборонпром, Unit City, Інтерпайп, Платформа розвитку інновацій. За словами директора Південмашу, учасники робочої групи спілкувалися із засновником проекту Hyperloop One Ілоном Маском. Однак набагато більш активну участь в будівництві українського майданчика прийме компанія, яка займається будівництвом Hyperloop в Мексиці - вона буде консультувати робочу групу створеного Центру транспортних інновацій.

Нагадаємо, Hyperloop - це розроблена Маском транспортна система, що складається зі сталевих труб, усередині яких переміщається поїзд - герметична капсула на аеродинамічній подушці. Швидкість такої капсули може перевищувати 600 кілометрів на годину.

Telegram Channel