Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
У Ковелі починають відновлення стадіону

Підписи є. Залишилось збудувавти стадіон

Фото міської ради Ковеля

Волинь-нова

У Ковелі починають відновлення стадіону

У нинішньому році Ковель розпочинає реалізацію спільного міжнародного проекту «Транснаціональні центри діалогу культур» у рамках програми транскордонного співробітництва Європейського сусідства «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020»

Варто зауважити, що партнерами Ковеля є два міста з однойменною назвою - Щучин. Одне з них знаходиться в Польщі, інше - в Білорусії.
Проект передбачає будівництво на основі існуючих спортивних об’єктів спеціальних культурних центрів. У нашому місті він з’явиться на базі стадіону «Локомотив». Тут зможуть розвивати свої творчі здібності та фізичні можливості ковельчани різних вікових категорій. У Ковелі перебувала делегація з польського Щучина на чолі з бурмістром Артуром Кучинські. Вони уже відвідали своїх колег - білорусів і там підписали Угоду про партнерство щодо реалізації проекту. Свій підпис під документом поставив Ковельський міський голова Олег Кіндер, повідомляє сайт міської ради.
Олег Олексійович зауважив, що це була його давня мрія - відновити у Ковелі стадіон «Локомотив». Для міського бюджету, звісно, це непосильна ноша, адже нинішня вартість його реконструкції – 60 мільйонів гривень. На щастя, знайшлись партнери у сусідніх країнах. Ковель отримає майже мільйон євро інвестиційних коштів на будівництво підтрибунних приміщень. Частина грошей буде залучено з міського бюджету. 

Ковель отримає майже мільйон євро інвестиційних коштів на будівництво підтрибунних приміщень. Частина грошей буде залучено з міського бюджету. 

Також міський голова зазначив, що ведуться перемовини з облдержадміністрацією та народним депутатом України Степаном Івахівим про виділення двадцяти мільйонів субвенції з Державного бюджету на соціально-економічний розвиток. І якщо вдасться залучити ці кошти, тоді за два роки Ковель отримає завершений новий сучасний спортивний комплекс.

На зустрічі очільники міст обговорили ряд суттєвих для всіх сторін питань. Зокрема, Артур Кучинські наголосив, що до травня потрібно підготувати усю документацію, зібрати погодження у відповідних відомствах трьох країн. І вся робота має проходити синхронно, без жодних збоїв. Адже перед кожним стоїть надважливе завдання – збудувати у стислі терміни в своєму місті спортивний об’єкт і разом з тим не підвести партнерів.
Олег Кіндер запевнив, що Ковель готовий до цієї великої роботи. Є плани, які всіх об’єднують, є спільні інтереси, є бажання працювати, аби жителі Ковеля, польського та білоруського Щучина більше зустрічались, спілкувались, співпрацювали у сферах культури та спорту.

Telegram Channel