Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Українським школам виділять не лише мільярд

Також прем'єр наголосив на підвищенні зарплат вчителям.

bank.gov.ua

Українським школам виділять не лише мільярд

Ще 386 мільйонів гривень передбачено на масштабне підвищенням кваліфікації вчителів, а 163 – на придбання техніки для початкової школи

На оснащення шкіл новим обладнанням та меблями цього року буде виділено майже 1 млрд грн. Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив на своїй сторінці у Facebook, повідомляє УНІАН.

«Сьогодні ми відновлюємо повагу до вчителів та запроваджуємо в системі освіти абсолютно нові стандарти. Почали змінювати початкову школу, щоб сформувати в ній доброзичливе середовище: вже створені прогресивні методики навчання; школи будуть оснащені новим обладнанням, меблями. На ці цілі в 2018 році виділено майже 1 мільярд гривень; 386 мільйонів гривень – на масштабне підвищенням кваліфікації вчителів; 163 мільйонів гривень – на придбання техніки для початкової школи», - написав Гройсман.

 «Сьогодні ми відновлюємо повагу до вчителів та запроваджуємо в системі освіти абсолютно нові стандарти»

Також він нагадав, що у 2017 році зарплата вчителів зросла на 50%, з 1 січня 2018 року – ще на 25%. «В освіті має панувати зовсім інший психологічний підхід. Ми хочемо відкрити всі можливості і таланти українських дітей», - зазначив прем’єр. «Згадайте 90-ті роки. Всі забули про навчання, почали займатися підприємництвом. Український вчитель був пригнічений і навіть принижений державою», - додав він.

Як повідомлялось раніше, держбюджетом на 2018 рік передбачено 61,7 мільярд гривень субвенції на освіту. 21 лютого Кабмін затвердив державний стандарт початкової освіти. Стандарт запроваджуватиметься з 1 вересня 2018 року для дітей, які навчатимуться 12 років.

Telegram Channel