Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Білоруські миротворці нам не потрібні

Питання формування учасників миротворчої місії залишаться відкритим.

EPA/UPG

Білоруські миротворці нам не потрібні

Країна фактично має єдине військове формування з Росією, яка визнана Україною країною-агресором

Президент Петро Порошенко не підтримує ідею про миротворців на Донбасі від Білорусі, заявив екс-глава Верховної Ради Білорусі Станіслав Шушкевич, пише «Білоруський партизан». Про це розповідає Корреспондент.

 Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв, що Білорусь готова взяти участь у миротворчій місії в Україні при домовленості між президентами України і РФ

Говорячи про обговорення в ході зустрічі з Президентом України участі Білорусі в миротворчій місії на Донбасі, Шушкевич заявив: «Тут категорично - Порошенко сказав, що не може бути миротворців з тієї країни, яка є союзником агресора».  «Білорусь через ОДКБ і через угоду про так звану «Союзну державу» фактично має єдине військове формування з Росією, тому миротворців з Білорусі не може бути. Країна-агресор не може направляти миротворців в Україну», - зазначив Шушкевич.

Нагадуємо, раніше міністр оборони Білорусі Андрій Равка заявив, що Білорусь може направити своїх миротворців на Донбас при виконанні ряду умов, зокрема - за згодою Ради Безпеки ООН і України. Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв, що Білорусь готова взяти участь у миротворчій місії в Україні при домовленості між президентами України і РФ.

Telegram Channel