Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Раритетні мистецькі журнали стали доступними для усіх

Журнали - справжній скарб для усіх дослідників мистецтва.

Monoscope.org

Раритетні мистецькі журнали стали доступними для усіх

Викладено у відкритий доступ рідкісні видання кінця XIX - початку XX століття

На сайті проекту з вивчення мистецтва, медіа і гуманітарних дисциплін Monoscope.org викладено у відкритий доступ рідкісні журнали кінця XIX - початку XX століття. Про це розповідає портал Bookmix.

Як уточнює Сolta.Ru, мова йде про файли в форматі PDF і посилання на цифрові копії видань, які вперше побачили світ у Нью-Йорку, Парижі, Бухаресті, Копенгагені, Москві та Варшаві.

 Можливість ознайомитися з першоджерелами – справжня знахідка для усіх, хто цікавиться мистецтвом першої половини ХХ сторіччя

Для читачів особливий інтерес представляє подвійний номер журналу «Футуристы», що вийшов в Москві в 1914 році під редакцією Давида Бурлюка та Василя Каменського, журнал символістів «Труды и Дни» (1912), а крім того - 30 випусків журналу «Сучасна архітектура» (1926-1930). Архів також включає десятки номерів журналів Poesia: rassegna internazionale (1905-1920), Rhythm: Art Music Literature (1911-1913), Bauhaus (1926-1931) і багато інших раритетних речей. Можливість ознайомитися з першоджерелами – справжня знахідка для усіх, хто цікавиться мистецтвом першої половини ХХ сторіччя.

Telegram Channel