Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині вистежують перевантажені машини

Водії не тільки перевищили вагові обмеження: один з них був без документів, а інший - п'яний

Фото Відділу інформаційної політики облдержадміністрації.

Волинь-нова

На Волині вистежують перевантажені машини

На Волині вистежують перевантажені машини

Так днями, на 82 км автомобільної дороги Н-22 Устилуг-Луцьк-Рівне у селі Забороль працівники управління Укртрансбезпеки у Волинській області зафіксували перевезення вантажу з перевищенням вагових обмежень автомобілем марки Volvo FH12 з напівпричепом марки Kelberg.

Зокрема, маса вантажівки разом з вантажем, а саме – кукурудзою, становила 56 тонн, при нормативно допустимій нормі у 40 тонн. Вантаж перевозили із села Городище Луцького р-ну до міста Устилуг.

Маса вантажівки разом з вантажем, а саме – кукурудзою, становила 56 тонн, при нормативно допустимій нормі у 40 тонн.

Слід зазначити, що перевізником, який доправляв вантаж із порушенням вимог законодавства про автомобільний транспорт, виявився ТзОВ «Захід-Руно». Замовником перевезення виступало ПАТ «Володимир-Волинська птахофабрика». Натомість вантажовідправник кукурудзи –  ТзОВ «Городище», яке попередньо підписало з Волинською облдержадміністрацією меморандум про недопущення випадків перевантаження автомобілів при навантажувальних операціях та відпуску вантажу понад норму.

Окрім того, керував автомобілем водій 1995 року народження, який не мав посвідчення водія відповідної категорії СЕ, а інший водій, який мав би керувати транспортним засобом відповідно до товарно-транспортної накладної, проводив стажування молодого водія та перебував у нетверезому стані.

Тож за результатами проведеної перевірки працівниками управління Укртрансбезпеки у Волинській області та злагодженості дій представників управління патрульної поліції міста Луцька, перевізнику визначено суму штрафу у розмірі 1 тис. 849,2 євро, повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Telegram Channel