Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Енн Епплбаум отримала премію Гелбера за книжку про Голодомор

Енн Епплбаум вже написала книжкик «Залізна завіса» та «Гулаг».

ЛітАкцент

Енн Епплбаум отримала премію Гелбера за книжку про Голодомор

Лауреатка Пулітцерівської премії Енн Епплбаум отримала премію Гелбера за книжку «Червоний голод: війна Сталіна проти України»

Про це повідомляє офіційний сайт премії, пише ЛітАкцент з посиланням на Читомо.

– «Червоний Голод» Енн Епплбаум – це захоплива історія про голод в Україні. Ця прекрасно написана книжка говорить про одну з найважливіших глобальних проблем. Сьогодні голод має не лише природні причини, він також є результатом навмисного відбору, який впроваджується лідерами держав. Тож цю книжку мають прочитати всі», – заявив голова журі Дженніс Штайн.

– Сьогодні голод має не лише природні причини, він також є результатом навмисного відбору, який впроваджується лідерами держав. Тож цю книжку мають прочитати всі», – заявив голова журі Дженніс Штайн. 

Премія Гелбера заснована канадським дипломатом Лайонелом Гелбером у 1989 році. Її присуджують за найкращу книжку англійською мовою, яка торкається питань міжнародної політики і поглиблює публічну дискусію з важливих міжнародних питань.

Енн Епплбаум – оглядачка журналу «The Washington Post», професорка в Лондонській школі економіки. Авторка книжок «Залізна завіса» та «Гулаг». Лауреатка премії «Кундлі», фіналістка премії «Лайонель Гелбер» та нагороди «Національна книжка», а також лауреатка Пулітцерівської премії в галузі загальної художньої літератури та фіналістка за трьома іншими головними призами. Живе в Польщі разом із чоловіком Радеком Сікорським, польським політиком, та трьома дітьми.

Telegram Channel