Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинська фірма потрапила в ТОП-10 експортерів яловичини

Друге місце в рейтингу найбільших експортерів займає ПП "Рачинм’ясопром".

Сергій Наумук

Волинська фірма потрапила в ТОП-10 експортерів яловичини

«Рачинм’ясопром» заробив наекспорті 7 мільйонів доларів

Поголів’я великої рогатої худоби в Україні у 2017 році став найнижчим за всю історію незалежності. Станом на 1 січня 2018 року воно скоротилося на 1,5 відсотка до 3,6 мільйона голів, пише БізнесЦензор.

За 2017 рік виробництво м’яса склало 2,3 мільйона тонн. Проте виробництво яловичини знизилося на 4,7 відсотка. Але не зважаючи на спад виробництва, експорт яловичини не зупинився. Більше того, він виріс на 53 відсотки порівняно з 2016 роком. Українські підприємства експортували 61 тисячу тонн. Щодо вітчизняного ринку м6яса, то найвагомішою залишається частка птиці - 48 відсотків. На свинину припадає 37 відсотків, на яловичину - 14 відсотків, на інші види - 1 відсоток.

Друге місце в рейтингу найбільших експортерів займає ПП "Рачинм’ясопром", яке зареєстроване у селі Рачин Горохівського району.  

На експорт продають переважно тварин живою вагою. До 2016 року 60-90 відсотків цієї продукції купувала Росія. Але зі зміною географії експорту після російського ембарго, довелося змінити і продукт поставок. Серед великих покупців появилися Ірак, В’єтнам, Єгипет та Гонконг. Але їх сукупна частка становить близько 10 відсотків. Лідери споживання української продукції ті самі — Білорусь, яка перепродує нашу продукцію в РФ, Азербайджан та Казахстан.

Враховуючи ріст поставок на зовнішні ринки, БізнесЦензор склав ТОП-10 експортерів яловичини.

Друге місце в рейтингу найбільших експортерів займає ПП "Рачинм’ясопром", яке зареєстроване у селі Рачин Горохівського району.

Підприємство мало 7,3 млн доларів виручки від експорту. За кордон волинська фірма продала 2,3 млн тонн яловичини. Продукцію поставляли у Білорусь та Казахстан.  

Підприємство мало 7,3 млн доларів виручки від експорту. За кордон волинська фірма продала 2,3 млн тонн яловичини. Продукцію поставляли у Білорусь та Казахстан. Власниками фірми є Роман Намісняк, Руслан Грабовський та Петро Бутрін.

За даними Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки", у 2017 році зберігалася позитивна тенденція збільшення обсягів експорту м’яса та субпродуктів. А саме: обсяги експорту м’ясної продукції збільшилися порівняно з показниками 2016 року на 37 відсотків і склали 531,3 млн доларів

Тенденція збільшення обсягів імпорту українського м’яса збережеться і в цьому році. У січні 2018 року експорт перевищив показники відповідного періоду 2017 року на 76 відсотків і склав 38,7 млн доларів.

Telegram Channel