Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Поетичні читання на «Лесиній землі»

Учасники поетичного дійства в музеї Лесі Українки.

Волинь-нова

Поетичні читання на «Лесиній землі»

До Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки з’їхалися учасники з різних куточків Волинської області.

 Розпочинаючи поетичні читання голова Волинського обласного відділення Українського фонду культури Геннадій Сарапін зазначив, що саме завдяки Всесвітньому дню українську поезію почув світ. Тиск на все українське неодмінно позначився й на українській поезії, навіть в незалежній Україні, так званий формат не дозволяв нашим поетам виходити в ЗМІ з українським поетичним словом і лише після Революції гідності ми змогли прорвати цю завісу.

Наші творчо натхнені однодумці не соромлячись власного поетичного слова нарешті відкрито змогли читати свою віршовану думку рідною мовою. Попри запевнення що українська поезія не здатна відобразити всі людські почуття, багатство української мови, високе поетичне слово довело, що мелодійність її звучання неперевершене.

Наші творчо натхнені однодумці не соромлячись власного поетичного слова нарешті відкрито змогли читати свою віршовану думку рідною мовою.

Віра Семеній представила на огляд альманах поезії Ковельського товариства «Творчий світ» та прочитала власні вірші. На дружню зустріч приїхали носії поетичного слова з Луцька, Ковеля, Ратна, Старої Вижви, Любомля, Камінь-Каширська, Рожища. Відбулась презентація дитячої книги Марії Богданович «Вірші і загадки для малої дитини та її родини», Олексія Бутчика «Україна. Революція. Війна», слухали і його бардівську пісню.

Вперше на публіку прочитали власну поезію юна Марійка Дятел та представниця старшого покоління Любов Солоха з Луцька.

Звучав гумор і Миколи Курилюка, зріла поезія Георгія Ідрисова та Валентини Клюнтер. З цікавістю слухали твори Ольги Волчук, Богдана Порембицького, Галини Оліферчук, Людмили Клімчук, Тетяни Невесенко, Світлани Гудемчук.

Світлана Слободянюк

 

 

 

Telegram Channel