Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
5 способів миттєво стати більш впевненим

Волинь-нова

5 способів миттєво стати більш впевненим

Якщо ви перебуваєте під гнітом сумнівів і комплексів, прийшов час навчитися тримати спину рівно і у будь-якій ситуації почуватися у своїй тарілці.

Впевненість просто необхідна в повсякденних ситуаціях: розмова з начальником, покупка автомобіля, презентацію чи зустріч з батьками вашої другої половини. Корисні поради від Lifehacker, які передає Coma, згодяться.

1. Припиніть сутулитися

Якщо будете тримати осанку і ходити з піднятою головою, це додасть вам як мінімум + 5 балів до впевненості.

Для початку витягніться, наскільки можете. Начебто ви маріонетка, і хтось тягне вас за мотузочки.

Тягніть лопатки вниз і назад, наскільки це можливо: буде незвично, якщо ви проводите багато часу зігнувшись над робочим столом.

Підніміть підборіддя і дивіться прямо вперед. Перестаньте дивитися вниз під час ходьби: перед вами цілий світ.

Якщо у вас є проблеми з поставою, спробуйте виконати кілька вправ для спини (скажімо, пулдауни і вправи з гантелями). Так ви накачаєте м’язи верхньої частини спини і будете утримувати лопатки в потрібному положенні. А можете просто притулитися п’ятами, сідницями і потилицею до стіни і в цьому положенні тягнутися до неї лопатками. Робіть це щодня.

Якщо ви цілий день проводите в кріслі, спробуйте цю вправу: сядьте в крісло, а потім встаньте з прямою спиною. Якщо вам потрібно злегка нахилитися вперед, ви робите це неправильно.

Ваша поперек, ймовірно, буде втомлюватися, адже він не звик до нового положення. Працюйте над цим: робіть планку через день (збільшуючи час до 2 хвилин), і ваші м’язи, що підтримують хребет, стануть твердими як камінь.

Проведіть місяць в боротьбі з сутулістю – це стане величезним кроком на шляху до впевненого зовнішнього вигляду. Незабаром ви будете правильно тримати спину не замислюючись.

Підніміть підборіддя і дивіться прямо вперед. Перестаньте дивитися вниз під час ходьби: перед вами цілий світ.

2. Сповільніть темп

Коли ви нервуєте, голос має тенденцію звучати вище, ніж зазвичай, і ви говорите швидше, ніж думаєте.

Якщо хвилюєтеся, виступаючи перед публікою (незалежно від того, наскільки велика або мала ваша аудиторія), намагайтеся говорити повільніше, ніж вам хочеться, і не забувайте дихати. Вам може здаватися, що говорите занадто повільно, але з боку мова буде звучати добре.

3. Усміхайтеся

Коли ви зіштовхуєтеся з труднощами або незручністю, легко зануритися в себе. Досить скоро у вас з’явиться репутація «того дивного хлопця в кутку». Так що усміхайтеся. І не фальшивою, кривою усмішкою, а справжньою, щирою. Для цього станьте перед дзеркалом, заплющіть очі й опустіть вниз. Потім підніміть і одночасно з усмішкою розплющіть. Це і є ваша справжня усмішка.

4. Вигравайте “погляд в очі”

Коли ви востаннє дивилися людині в очі, поки вона не відвернулася? Якщо ви не впевнені в собі, то, швидше за все, завжди були першим, хто «здавався».

Подумайте про кожну взаємодію як про міні-битву. Поки ви усміхаєтеся і моргаєте, то не будете виглядати погано. Якщо ви завжди були сором’язливі, перші кілька разів вам буде дуже важко, але через це потрібно пройти. Як тільки ви почнете діяти, швидко зрозумієте, що інші нервують не менше, ніж ви, і швидко відвертаються, якщо дивитися їм в очі досить довго.

5. Зніміть з себе ярлик

Пройшовши через деякі фізичні зміни, ви маєте змінитися і внутрішньо. Нерідко люди не можуть повірити в те, що стали іншими. Наприклад, вже будучи худими, як і раніше продовжують відчувати себе повними. Час позбутися ярлика, який ви самі на себе і навісили.

Якщо відчуваєте себе недоречним в ситуації, всі навколишні, ймовірно, теж це відчувають. У всіх нас є сумніви. Вони існують на підсвідомому рівні і зазвичай заважають отримати те, до чого ми прагнемо. Просто перестаньте так багато думати і займіться справою.

Якщо вас хтось зацікавив, підійдіть до нього протягом трьох секунд.

Відразу ж представтеся незнайомцям на вечірці. Відкиньте всі сумніви: вас вважатимуть класним і впевненим у собі.

Як тільки підготували свою промову або презентацію, не давайте собі нервувати годинами – зосередьтеся на чомусь іншому. Не аналізуйте себе, необхідно лише дотримуватися плану і говорити спокійно.

Пройшовши ці п’ять кроків, ви будете набагато впевненіші, соціальні взаємодії стануть більш успішними, що додасть вам ще більше впевненості. Тоді ви зможете спілкуватися ще більш впевнено – і так далі. Подумайте про свою впевненість як про гігантську сніжку. Ви повинні тільки підштовхнути її, а рости далі вона буде самостійно.

Ваше домашнє завдання на сьогодні – гуляючи по вулиці з високо піднятою головою і широкою посмішкою на обличчі, зустрітися очима як мінімум з п’ятьма перехожими і сказати їм просте «привіт». Пам’ятайте, що вони повинні першими відвести погляд.

Спочатку ви будете відчувати себе ніяково, але кого це хвилює? Ви ніколи більше не побачите цих людей. Далі можете перейти до більш складних завдань. Наприклад, зав’язати розмову з незнайомцем або виголосити промову перед публікою.

І останнє: з великою силою приходить велика відповідальність. Існує тонка межа між впевненістю і самовпевненістю, так що не переборщіть. Змінюйте себе, але не зраджуйте собі.

 

Telegram Channel