Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Камені-Каширському батьки боялись відпускати дітей на зустріч з «містичною» письменницею

«Достатньо зайти в свою кімнату, зачинити двері, взяти аркуш паперу і… почати писати”. Саме так трапилось, за словами пані Орести, з нею.

Фото автора

Волинь-нова

У Камені-Каширському батьки боялись відпускати дітей на зустріч з «містичною» письменницею

Але спільне читання фентезі-історії перетворилось на захопливу пригоду

Уявімо на мить, що ви потрапили у казку, де магія переплетена з повсякденністю, добрі герої відважно борються з затятими лиходіями, а химерні істоти зустрічаються чи не на кожному кроці. Таким є загадковий світ “Узбережжя”, куди разом із молодою волинською письменницею Орестою Осійчук і героями її дебютного роману “Айхо, або подорож до початку” нещодавно мандрували юні читачі Камінь-Каширського району.

Нажахані батьки “охали” та “ахали ” в соцмережах, що їхнім дітям будуть "промивати" голови всілякою окультною містикою і в такому дусі.

Здавалося, ще ніколи приїзд у Камінь-Каширський відомої особистості не викликав стільки емоцій. Нажахані батьки “охали” та “ахали ” в соцмережах, що їхнім дітям будуть "промивати" голови всілякою окультною містикою і в такому дусі. Заспокоїмо, жодних казанів із чарівним варивом чи заклинань у малому залі районного будинку культури, де й відбувалась презентація книги, не було. Хіба що тільки авторка мала рудуватий “відьомський”  відтінок волосся (не в образу його володаркам). А тим, хто й далі боїться, радимо побільше читати сучасної дитячої літератури, а краще взяти знайомі нам з дитинства українські казки і не вигадувати дурниць. Але це так, ліричний відступ.
Насправді школярі поринули в дружню атмосферу живого спілкування, весело провели дозвілля, а також дізналися про такі важливі у житті речі, як добро, самопожертва, відданість, дружба. Зібралось їх того дня чимало, тож бібліотекарям доводилось щоразу доносити все нові і нові стільці, аби розмістити охочих побувати на цікавому заході.
Насамперед гостя поділилася історією свого приходу в літературу. Зокрема, що полюбляє писати, коли в навушниках лунає інструментальна музика. А ще розповіла секрет, як стати письменником. А ви хочете його дізнатися? Тоді занотовуйте: “Достатньо зайти в свою кімнату, зачинити двері, взяти аркуш паперу і… почати писати”. Саме так трапилось, за словами пані Орести, з нею. Хоча раніше вона і не гадала, що колись візьметься за цю справу, адже в дитинстві вірила, що всі письменники мертві. Своїм маленьким прихильникам порадила мріяти, не боятися і рухатися вперед.

Насправді школярі поринули в дружню атмосферу живого спілкування, весело провели дозвілля, а також дізналися про такі важливі у житті речі, як добро, самопожертва, відданість, дружба.

Під час презентації діти переглянули тематичний буктрейлер та пограли у гру, де їм потрібно було назвати відомих персонажів мультфільмів, книг, тощо, а письменниця намагалася відшукати відповідники у своєму творі. Водночас присутні мандрували картою "Узбережжя", досліджували його міста, життя героїв. Найбільше маленьких читачів цікавило, чи існує вигаданий світ Айхо, та чим завершиться оповідь. У відповідь Ореста жартівливо розгорнула останню сторінку своєї книги і зачитала: "Далі буде".
По завершенню учасники зустрічі могли придбати роман Орести Осійчук і зробити спільне фото на згадку.  
Олександр ПРИЙМАК.

По завершенню учасники зустрічі могли придбати роман Орести Осійчук і зробити спільне фото на згадку.
По завершенню учасники зустрічі могли придбати роман Орести Осійчук і зробити спільне фото на згадку.

 

 

Telegram Channel