Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Начальника Луцького СІЗО покарали, бо не надав прокурорам записи з камер відеоспостереження

Що ж було на цих відео?

Фото Pixabay.

Начальника Луцького СІЗО покарали, бо не надав прокурорам записи з камер відеоспостереження

Посадовця оштрафували

За принципової позиції прокурорів Волинської обласної прокуратури начальника Державної установи «Луцький слідчий ізолятор» притягнули до адміністративної відповідальності за невиконання законних вимог прокурора (ч. 1 ст. 185 8 КУпАП).

Керівник установи безпідставно відмовив у наданні такої можливості, у зв’язку з чим щодо нього складено адміністративний протокол про невиконання посадовою особою законних вимог прокурора.

Галузевий підрозділ обласної прокуратури в квітні 2020 року проводив перевірку стану забезпечення режиму утримання, охорони і нагляду за особами, які утримуються в установі та дотримання персоналом слідчого ізолятора вимог чинного законодавства.

У зв’язку із проведенням перевірки на ім’я начальника СІЗО було направлено вимогу про надання можливості перегляду записів з камер  відеоспостереження на внутрішніх постах корпусних відділень установи.

Однак, керівник установи безпідставно відмовив у наданні такої можливості, у зв’язку з чим щодо нього складено адміністративний протокол
про невиконання посадовою особою законних вимог прокурора.

Луцький міськрайонний суд 11 червня 2020 року визнав начальника ДУ «Луцький слідчий ізолятор» винним у вчиненні цього правопорушення та
наклав на нього адміністративне стягнення у виді штрафу.

Рішенням Волинського апеляційного суду від 23 вересня 2020 року ухвалу суду першої інстанції залишено в силі.

Нагадаємо, український кулемет під час випробувань перевершив стандарти НАТО.

Джерело: Пресслужба прокуратури Волинської області.
Telegram Channel