Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Сьогодні почали вибирати лікарів

Перебачається, що реформа збільшить прибутки лікарів.

РБК-Україна.

Сьогодні почали вибирати лікарів

В Україні 2 квітня 2018 року, стартувала медична реформа

З цього дня починається перший етап реформи — з вибору лікаря первинної медичної допомоги в рамках кампанії «Лікар для кожної сім'ї». Українці повинні підписати декларації з сімейним лікарем, терапевтом або педіатром. Про це розповідає РБК-Україна.

Для підписання декларації можна вибирати лікаря в будь-якому медзакладі, яке надає первинну медичну допомогу

На основі цих документів пацієнта закріплять за конкретним лікарем, який буде отримувати оплату в залежності від кількості пацієнтів, а нарахування оплати за цим принципом почнеться з липня. Передбачається, що з початком медичної реформи істотно збільшаться доходи сімейних лікарів, терапевтів і педіатрів. При цьому терапевт зможе обслуговувати не більше 2 тисяч пацієнтів, сімейний лікар - 1,8 тисяч, педіатр - 900.

Для підписання декларації можна вибирати лікаря в будь-якому медзакладі, яке надає первинну медичну допомогу. Окремо підкреслюється, що підписати декларацію з лікарем можна тільки в медичних установах, які приєдналися до реформи. Ці лікарні будуть брендовані наклейкою «Тут можна вибрати свого лікаря». Для підписання декларації необхідно при собі мати паспорт, ідентифікаційний код і мобільний телефон. Для дітей до 14 років необхідне свідоцтво про народження. Кампанія по підписанню декларацій з лікарями безстрокова.

Telegram Channel