Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Волосся, як у Циганкова… Та це ж — Пеппі Довгапанчоха!»

Переконані, не тільки футболісту київського «Динамо» Віктору Циганкову, а і його дідусям та бабусям подобалась ця героїня.

Волинь-нова

«Волосся, як у Циганкова… Та це ж — Пеппі Довгапанчоха!»

Шкода, що мало хто з читачів зрозумів, що не завжди, коли ставиться запитання про футбол, насправді йдеться про той самий футбол

Тож спочатку нагадаємо це каверзнюче для більшості з вас запитання від 16 березня.

«Гарбуз із секретом» — 11 (2018)

Волосся, як у Циганкова, хоча тато — король на континенті, звідки у світ вийшли Джордж Веа і Д’ємерсі Мбокані. Батько, до речі, раніше займав пост, який поєднує назву головного гравця одеського «Чорноморця» і цю команду загалом.

Наш герой має фантазію не меншу, ніж та, що бурлить після програного матчу у екс–тренера донецького «Шахтаря» Мірчі Луческу чи під час виховної бесіди з футболістами у президента ФК «Волинь» (Луцьк) Віталія Кварцяного.

А силу — як в однофамільця граючого тренера рівненського «Кардинала», тому й легко справляється зі своїм товаришем, іменем якого називають гравців московського ЦСКА.

Носить «форму» кольору прапора УРСР, а ось з гетрою наш герой легко обмінявся би із Томасом Мюллером чи Робіном ван Персі.

Ще мешкає з другом. Кумедним і товариським. Хоча, коли нещодавно вболівальники порівняли із цим другом форварда «Зорі» Юрі Фрейтаса, то голеадору це дуже не сподобалось…

До речі, країна, в якій проживає, фанатіє від Златана. Хоча він так ніколи і не вигравав «Золотий м’яч». А ось якщо від кількості «Золотих м’ячів», які здобували Мессі і Кріштіану Роналду, відняти кількість «Ballon d’or», що вручали Андрію Шевченку, то й дізнаєтеся вік нашого героя.

Назвіть однойменну з нашим героєм книжку, яку ми заховали у гарбузі.

На жаль, правильну відповідь — «Пеппі Довгапанчоха» — надіслало лише двоє читачів. Тож цього разу і жеребкування не треба було проводити. Свої законні 100 гривень отримають Валентина Шевчук із села Мирне Горохівського району («Чесно кажучи, у футболі я не дуже розбираюся, тому подумала, що запитання не для мене. Зате син Роман із тим м’ячем спав би, здається, — знає всі команди, не пропускає телетрансляцій… Тому взявся розгадувати він, а потім приходить і каже: «Мам, але відповідь — зовсім не про футбол. Там все збігається із героїнею книги, яку читаю, — «Пеппі Довгапанчоха». Ця чудернацька дівчинка таку силу має, що у 9 років коня піднімає!» Ох, і сміху ж було…») і Юлія Самохвалова із Києва («Веселеньке запитання, — трубку підняв її чоловік Василь. — Живемо ми в Києві, а в дружини є подруга із Західної України. Так–от одного дня вона переслала фотокопію цього запитання із вашої газети, бо ми її ніколи не бачили, і попрохала, щоб допомогли з відповіддю. А оскільки в нашій родині по футболу — я, то… То, прочитавши, зрозумів, що зовсім не про копанку тут мова. Перша версія у мене була — Пітер Пен («Волосся, як у Віктора Циганкова…»), але потім пішло про африканського короля, різні гетри, то зрозумів, що це ж героїня всесвітньо відомої шведської письменниці Астрід Ліндгрен Пеппі Довгапанчоха! Додали ви нам настрою!»).

Передплатити «Цікаву газету на вихідні» можна і в Києві — у будь–якій точці країни!

Пане Василю, передплатити «Цікаву газету на вихідні» можна і в Києві — у будь–якій точці країни — так що запрошуємо стати нашим постійним читачем. Або відшукати завдання на сайті volyn.com.ua, щоправда, тоді ви втратите кілька днів.

Перед тим, як оголосити нове завдання, просимо переможниць надіслати в редакцію копії першої та другої сторінок паспорта, а також ідентифікаційного коду.

Тепер — нове випробування. Сподіваємось, хоча б цього разу за родинним столом на Пасху ви його подужаєте.

«Гарбуз із секретом» — 14 (2018)

Жив–був у Москві (з пісні слова не викинеш — це справді відбулось у «златоглавій») один незвичний «зодчий». 100 років тому він отримав завдання створити щось таке, що б об’єднало людей, заспокоїло. Бо часи тоді були непрості. Революція, громадянська війна… Якщо Ленін уже зліз із броньовика, то п’яні матроси–альбатроси, коли в них розв’язувався язик, починали жаліти, що стратили царя–батюшку. Одним словом — шум, гам, сварка–бійка, «опять власть меняется»… Тоді він звів незвичний «будинок», який зменшив градус напруги і об’єднав усіх (хто подумав про дім розпусти, то це — неправильна відповідь, а свідчення міри вашої багатої уяви).

А секрет полягав у тому, що однопартійців він селив на одному поверсі. Якщо ви прихильник селянської партії, будь ласка, — вам перший, боретесь «за Чорноморську республіку» — другий, подобаються політсмаки «зайчиків» — третій і т. д. Оскільки в той час перемагала більшовицька партія, то вона й отримала найвище поселення, зверху якого на всю житлову площу майорів стяг кольору крові, пролитої за її ідею. Між поверхами, до речі, всюди вивішували білий прапор — нейтральна територія (хоча злі язики казали, що це просто не дали житла прихильникам білогвардійців, які програвали, і вони оселилися між поверхами).

На фасаді «будинку» майстер прибив табличку із назвою приміщення. Це було гасло, яке за тодішньою модою на абревіа­тури скоротили до короткого слова. Щось на зразок імен Даздраперма («Да здравствует Первое Мая!») чи Кукуцаполь («Кукурудза — цариця полів»). Цей заклик по–сучасному можна перекласти так: «Агресивній формі російського націоналізму і Зневірі — запровадити Санкції і оголосити Відлучення». Якщо підберете влучні синоніми — розшифруєте попереднє звучання гасла, а з перших його букв складете слово — назву «будиночка». До речі, підозрюю, що в особливі дні цей «політдім» є і у вас дома. Правда, жіночки?

То що ми заховали у гарбузі?

Слово–відповідь треба надіслати до 16 квітня тільки у вигляді sms–повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «Відро», «Три яблука», «Марадона»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох.

А ще спеціальний приз — 150 гривень — отримає той, хто в листі на поштову адресу (43 025, Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну ([email protected]) найяскравіше опише, як шукав чи шукали правильну відповідь.

До зустрічі!

Грицько ГАРБУЗ.

Telegram Channel