Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Про наші книги дізнаються в Об'єднаних Арабських Еміратах

Виставка - шанс для українських видавців започаткувати співпрацю з арабськими колегами.

Русские Эмираты.

Про наші книги дізнаються в Об'єднаних Арабських Еміратах

Цього року Україна вперше буде представлена окремим стендом на найбільшому в арабському світі книжковому ярмарку Abu Dhabi International Book Fair (ADIBF)

Ярмарок пройде 25 квітня – 1 травня під патронатом Спадкоємного принца Абу Дабі М. Аль Нагаяна та за організації Управління туризму та культури Абу Дабі. Про це з посиланням на Міністерство культури повідомляє портал Читомо.

У відомстві нагадали, що у грудні минулого року Україна також вперше брала участь у книжковій виставці на Близькому Сході – Бейрутському міжнародному арабському книжковому ярмарку. Зазначається, що одним із позитивних результатів такої участі став запропонований Асоціацією арабських видавців безкоштовний стенд на книжковому ярмарку в Абу Дабі.

 Своїх представників на ADIBF відправляють п’ять видавництв: «Дуліби», «Нора-Друк», «Елвік», «Ранок» та «Видавництво Анетти Антоненко»

Своїх представників на ADIBF відправляють п’ять видавництв: «Дуліби», «Нора-Друк», «Елвік», «Ранок» та «Видавництво Анетти Антоненко». Крім цього, деякі видавництва нададуть книжки для представлення на стенді.

У програмі виставки запланована презентація арабомовного видання поетичної збірки Івана Франка «Зів’яле листя» (за участю перекладача Імадеддіна Раеф), представлення видання арабською мовою перекладу «Бейрутських оповідань» Агатангела Кримського та автограф-сесія Марини Гримич з її новим романом на близькосхідну тему «Ажнабія на червоній машині».  На українському стенді будуть розповсюджуватися презентаційні матеріали щодо туристичного потенціалу України, зокрема путівники по Києву та пропозиції від компанії «Чорнобиль-Тур».

Книжковий ярмарок в Абу Дабі вперше було організовано 1981 року як Ісламський книжковий ярмарок, а в 1986 році він перетворився на Міжнародний книжковий ярмарок Абу Дабі. Цього року у заході візьме участь 1 тисяча 320 підприємств із 65 країн світу, які представлятимуть більше 500 тисяч одиниць книжкової продукції. Очікується, що захід відвідає близько 300 тисяч осіб. Спеціальний гість цього року – Польща.

Telegram Channel