Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Правильні кроки ратнівчан у співпраці з інвесторами-аграрниками

Під час розмови зверталася увага на конкретні проблеми.

Ратнівська РДА.

Правильні кроки ратнівчан у співпраці з інвесторами-аграрниками

Зустріч з інвесторами - аграрниками провів голова районної державної адміністрації Андрій Харлампович за участі директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрія Горбенка

У робочій нараді взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Євген Савлук, голова районної ради Михайло Макарук, координатор проекту «Ключ до успіху» Наталія Козак, інвестори, які орендують земельні ділянки на території району, голови об’єднаних територіальних громад, керівники відповідних служб, голови та секретарі окремих сільських рад.

Перед початком конструктивної розмови, повідомляє сайт райдержадміністрації, очільник влади району Андрій Харлампович ознайомив присутніх із загальною характеристикою про район, його географічним положенням, площею сільськогосподарських угідь, тощо.

Директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко закцентував увагу на тому, що така зустріч задля узгодження шляхів співпраці між владою та новими інвесторами проводиться в області вперше. «Перші кроки робляться дуже правильно. Владі потрібно почути побажання інвесторів. Цю практику ми обов’язково будемо передавати іншим», - зазначив головний аграрій області.

 «Перші кроки робляться дуже правильно. Владі потрібно почути побажання інвесторів. Цю практику ми обов’язково будемо передавати іншим», - зазначив головний аграрій області

Аналіз стану використання та сплати орендної плати щодо переданих в користування інвесторам земель сільськогосподарського призначення на території Ратнівського району -  основне питання, яке обговорили учасники наради.

Першим запросили до слова заступника директора ТОВ «Волинь Агрогруп»  Петра  Місюрка. Товариство орендує невитребувані земельні частки(паї) на території Заліської сільської ради. Петро Ананійович розповів присутнім про подальші плани. А саме – вирощування таких культур, як кукурудза та пшениця. «Приорітетним у нашій діяльності буде залучення до сільськогосподарських робіт, в першу чергу, місцевих жителів», - зазначив виступаючий.

Менеджер ТОВ «Агрофілд Компані» Іван Коб доповів, що дане товариство орендує землі запасу та резерву у Височненській сільській раді.  Серед культур, які будуть вирощувати – лохина, смородина, ліщина, фундук.

Представник ТОВ «СТАРБЕРРІ ФАРМ» Андрій Лищук розповів про стан використання земель сільського господарського призначення на території Датинської сільської ради. В перспективі товариства – посадка фруктових дерев, а саме, яблунь та груш.

Про свою діяльність поінформували також керівники товариства з обмеженою відповідальністю  «Корнер Озерне», Львівського м’ясокомбінату, кооперативу «Скарби Тура», координатор проекту «Ключ до успіху» Наталія Козак.

До цікавого діалогу в залі долучилися голови Заболоттівської, Самарівської, Велимченської об’єднаних територіальних громад Валерій Свіржевський, Микола Маргес, Анастасія Павлович, в.о. начальника відділу у Ратнівському районі міжрайонного управління  у Ратнівському та Старовижівському районах головного управління Держгеокадастру у Волинській області Вадим Присяжнюк, Замшанівський сільський голова Володимир Томашук.

Олена ВОЛИНЕЦЬ.

Telegram Channel