Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У «Волиньгазі» скаржаться, що не можуть закупити скраплений газ для населення

Монополіст на ринку скрапленого газу області не може закупити паливо через бюрократію.

Monoklon

У «Волиньгазі» скаржаться, що не можуть закупити скраплений газ для населення

Ресурсу для реалізації палива у балонах на підприємстві не залишилось.

Прес-служба ПАТ «Волиньгаз» повідомляє, що протягом лютого, березня та квітня 2018 року спеціалізований аукціон із продажу скрапленого газу для потреб населення не відбувся. Необхідні обсяги продукції не закуплені.  

«Через те, що аукціон не відбувся,  «Волиньгаз» не має змоги придбати та організувати реалізацію  скрапленого газу  для населення. Це призведе до того, що деякі громадяни  будуть змушені самостійно вирішувати проблему забезпечення скрапленим газом своїх господарств. Люди шукатимуть різні варіанти, як придбати скраплений газ на автомобільних газозаправних станціях, що категорично заборонено чинними нормативними документами. Такі порушення можуть призвести до нещасних випадків, фактично є загрозою для життя та здоров’я громадян», - цитує прес-служба начальника  Волинського  регіонального управління скрапленого газу ДП «Івано-Франківськгаз» Ігоря Козачка.

Проект нормативно-правового акта щодо вдосконалення механізму ціноутворення на спеціалізованих аукціонах буде розглянуто Урядом після проходження ним всіх бюрократичних процедур.

Посадовець  зазначає, що на початку березня ПАТ «Волиньгаз» проблему виклало у відповідному листі до  Волинської обласної держадміністрації. У свою чергу виконавчий орган влади на Волині про складну ситуацію повідомив Міністерство енергетики та вугільної промисловості. 

Міненерговугілля в квітні інформувало облдержадміністрацію, що ПАТ «Волиньгаз» не належить до сфери управління Міністерства і воно не може впливати на проведення спеціалізованих аукціонів. А аукціон не відбувся через відсутність затвердженої стартової ціни.

Для відновлення можливості організації проведення спеціалізованих аукціонів у 2018 році Міненерговугілля розробило та надало до Мінекономрозвитку відповідні зміни до Порядку в частині удосконалення механізму ціноутворення на спеціалізованих аукціонах.

Вищезазначений проект нормативно-правового акта щодо вдосконалення механізму ціноутворення на спеціалізованих аукціонах буде розглянуто Урядом після проходження ним процедур, визначених Регламентом Кабінету Міністрів України, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 18.07.2007 № 950.

Telegram Channel