Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Виховательці одеського табору дали три роки «умовно»

Жінка справді винна - чи просто знайшли цапа-відбувайла?

Новое время

Виховательці одеського табору дали три роки «умовно»

Нагадаємо, пожежа там забрала життя трьох дітей

Київський районний суд Одеси у вівторок, 24 квітня, виніс обвинувальний вирок виховательці Наталії Цокур, яка відповідала за пожежну безпеку в дитячому таборі Вікторія.

Як передає Новое время з посиланням на Думську, працівницю табору засудили до трьох років позбавлення волі і звільнили від відбування покарання з встановленням дворічного випробувального терміну. Також введена заборона займати посади, пов'язані з відповідальністю за пожежну безпеку, на два роки.

Виховательку табору визнали винною в неналежному виконанні обов'язків з охорони життя і здоров'я дітей (ч. 2 ст. 137 КК України). Максимальна санкція статті – чотири роки позбавлення волі.

Свою вину Наталія Цокур повністю визнала.

Свою вину Наталія Цокур повністю визнала.

Це перший вирок у справі про пожежу в дитячому таборі Вікторія, під час якого загинули троє дітей.

Нагадаємо, в ніч на 16 вересня 2017 року в Одесі почалася пожежа в дитячому таборі Вікторія. Вогонь повністю знищив двоповерховий дерев'яний будинок, де знаходилися 42 дитини. В результаті загинули три дівчинки від 8 до 12 років.

Офіційно правоохоронці розглядають кілька версій: підпал, порушення правил пожежної безпеки та загоряння через використання електричних приладів.

Telegram Channel