Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Розумні стіни перемикатимуть канали і не лише

Система може реагувати на зовнішній вплив або ж сама керувати пристроями.

FainaIdea.

Розумні стіни перемикатимуть канали і не лише

Традиційні елементи архітектури можуть бути легко трансформовані в корисні поверхні для взаємодії як з людиною, так і з іншими пристроями

Команда талановитих розробників-програмістів з Університету Карнегі-Меллон сьогодні остаточно довела цю тезу. Група під керівництвом професора комп'ютерного інжинірингу, Кріс Гарісон, зуміла розробити спеціальну систему електромагнітних датчиків для стін, які наносяться за допомогою модифікованої електропровідної фарби. При цьому вартість процедури становить лише 20 доларів США за один квадратний метр стіни. Про це розповідає портал FainaIdea.

Стіни являють собою найбільший за показником незайнятого простору об'єкт в будинках, і саме з цією думкою команда розробників приступила до реалізації свого проекту. Використовуючи спеціальний набір сенсорних датчиків, які вміють працювати одночасно в двох режимах, фахівці нанесли їх під шаром електропровідної фарби на стіну і розпочали експерименти. Їм вдалося домогтися високоточної електричної реакції на різні зовнішні пристрої, що дозволило за допомогою жестів і дотиків до такої стіни управляти цими пристроями.

 Стіни являють собою найбільший за показником незайнятого простору об'єкт в будинках, і саме з цією думкою команда розробників приступила до реалізації свого проекту

Що стосується режимів, то тут їх два - в першому – система датчиків функціонує як активний елемент, що впливає на той чи інший тип пристрою, наприклад, для перемикання каналів на телевізорі або управління ігровою консоллю. У другому режимі система діє як набір сенсорів, вловлюючи електромагнітну активність, що дозволяє, наприклад, повідомляти користувача про закінчення роботи пральної машини.

Така система трансформації звичайної стіни в «розумну» стає багатообіцяючим експериментом, який, з одного боку, помітно просуне концепт інтернету речей, а з іншого – дозволить оптимізувати процес управління своїм будинком для тих користувачів, які в майбутньому планують переходити на систему розумного будинку.

Telegram Channel