Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині з’явилася нова туристична «фішка»

Таку красу потрібно бачити на власні очі!

Фото: Олександра ДУРМАНЕНКА.

На Волині з’явилася нова туристична «фішка»

Нею стало тюльпанове поле, розташоване поблизу 36-го кілометра траси Луцьк-Ковель.

Протягом двох днів 28-29 квітня фермерське господарство «Лілі-Лайн», яке є власником тюльпанової плантації, організувало тут день відкритих дверей. Усі охочі змогли вдосталь пофотографуватися у неймовірній красі, помилуватися розмаїттям сортів, а також придбати найрізноманітнішу квіткову продукцію. Відвідувачі уже встигли назвати цю територію «Волинською Голландією».

На полі - тюльпани різних сортів.

Те, що відлік гостей піде на тисячі, організатори зрозуміли вже першого дня. Ще б пак — це єдине таке місце на Волині, де у відкритому ґрунті вирощують понад дві сотні сортів тюльпанів. За словами головного агронома підприємства Тетяни Пашковської, зараз тут росте три мільйони рослин. Сорти підбирали такі, які б максимально комфортно почували себе у волинському кліматі. Увесь посадковий матеріал свого часу закупили у Голландії. І як свідчить практика, не прогадали з його якістю.

 За словами головного агронома підприємства Тетяни Пашковської, зараз тут росте три мільйони рослин

Справжня квіткова веселка.

Уже протягом трьох років колись занедбане поле радує барвами та пахощами весняних квітів. Щоправда, їх краса буде нетривалою: уже найближчим часом цвіт зріжуть, адже таким чином краще розвиватиметься цибулина рослини. Згодом саме цей матеріал піде на продаж в усі куточки України.

Більше про «Волинську Голландію» читайте в одному з наступних номерів нашої газети. А на сайті ще й зможете переглянути відеосюжет про це казкове поле.


Telegram Channel