Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
ВІЙСЬКОВИЙ ПОЛІГОН – ЗАБОРОНЕНА ЗОНА!

Обійдіть полігон стороною!

BukNews.

ВІЙСЬКОВИЙ ПОЛІГОН – ЗАБОРОНЕНА ЗОНА!

Шановні краяни! Не наражайте на небезпеку себе і своїх дітей! Обійдіть полігон стороною. Не підбирайте і не розбирайте авіаційні боєприпаси, незнайомі вам речі. Це небезпечно для життя і здоров’я, як вашого, так і тих, хто поруч з вами

В межах Ковельського, Маневицького та Камінь-Каширського району Волинської області знаходиться Поворський авіаційний полігон. На даний час на полігоні періодично проводяться військові навчання із застосуванням військової техніки та засобів ураження.

Незважаючи на постійне проведення з боку командування авіаційного полігона роз’яснювальної роботи, на його територію продовжують потрапляти громадяни, які нехтують безпекою власного життя та життя своїх близьких.

 Ще раз нагадуємо — територія авіаційного полігона є забороненою зоною для населення і осіб, що не мають прямого відношення до його роботи

Ще раз нагадуємо — територія авіаційного полігона є забороненою зоною для населення і осіб, що не мають прямого відношення до його роботи. Вхід та в’їзд на територію авіаційного полігона КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ. Межі полігону встановлюються шлагбаумами і попереджувальними знаками з написами: «НЕБЕЗПЕЧНО! ТЕРИТОРІЯ ПОЛІГОНА! ПРОЇЗД І ПРОХІД СУВОРО ЗАБОРОНЕНІ!»

На жаль не всі громадяни усвідомлюють небезпечність перебування на забороненій зоні та відповідальність яка настає за збір та демонтування вибухонебезпечних предметів. Причиною загибелі та каліцтва людей є ігнорування забороною перебування на території полігона, недопущенням збору бомб, ракет, снарядів інших металевих предметів.

Так, 4 квітня 2011 року на території полігона під час пошуку металобрухту та небезпечного поводження з металевим предметом подібним на бомбу загинуло двоє жителів села Черемошне Ковельського району Волинської області. 9 серпня 2011 року в селі Поворськ від розриву вибухонебезпечного металевого предмету загинула одна неповнолітня особа та травмована інша.

Можна навести інші приклади трагічних випадків на полігонах, і вони щоразу нагадують, що пустощі з боєприпасами та невідомими предметами призводять до нещасних випадків.

 Командування авіаційного полігону попереджує, що до крадіїв металу на території авіаційного полігона будуть застосовуватись рішучі заходи у відповідності до чинного законодавства України

Особливо хочеться попередити шукачів «дармового» металу, які всупереч забороні заходять на небезпечну територію, видобувають вибухонебезпечні предмети, демонтують та здають в пункти прийому металобрухту. Командування авіаційного полігону попереджує, що до крадіїв металу на території авіаційного полігона будуть застосовуватись рішучі заходи у відповідності до чинного законодавства України.

І. О. ПЧЕЛЬНІКОВ, начальник авіаційного полігона підполковник.

Telegram Channel