Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Луцька депутатка звинуватила чиновника у некомпетенції та дискримінації жінок-матерів

Закон вимагає, щоб транспорт для перевезення пасажирів був обладнаний місцями для маломобільних груп населення

Рівне 1

Луцька депутатка звинуватила чиновника у некомпетенції та дискримінації жінок-матерів

Керівник управління транспорту Луцької міської ради заявив, що водій має право не зупинятися мамам з нескладеними візочками

Депутат Анна Мов’як, у якої до слова четверо дітей, різко відреагувала на такий коментар очільника управління транспорту Луцької міської ради.

«Тобто виходить так: мами з візочками, сидіть краще вдома! А якщо хочете користуватися пасажирським транспортом - відрощуйте додаткові руки, - написала вона у «Фейсбуці». – Це моя реакція на коментар керівника управління транспорту щодо скарги члена виконкому на те, що водії не зупиняються мамам з дитячими візочками. Не уявляю, як маючи дитину до року, складати дитячий візок і одночасно тримати дитину. Це очевидна дискримінація!»– зазначила вона. 

Особисто мене обурили такі заяви посадовця, тому маю намір піднімати питання про компетентність керівника управління та чи відповідає займаній посаді

За словами обраниці, у правилах надання послуг пасажирського автомобільного транспорту у п.6 чітко вказано, що транспорт, який використовується для перевезення пасажирів повинен бути обладнаний місцями для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Так от: вагітні жінки та люди з дитячими візочками відносяться до маломобільних груп населення. 

«Наголошу, що виконавчий комітет міської ради, як замовник послуг перевезення пасажирів, несе відповідальність за дотримання/за невиконання правил перевезення пасажирів згідно із законом. Особисто мене обурили такі заяви посадовця, тому маю намір піднімати питання про компетентність керівника управління та чи відповідає займаній посаді»– пише жінка.

Telegram Channel