Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Ватикан просить монахинь проводити менше часу в соціальних мережах

В документі наголошується на необхідності вести споглядальний спосіб життя.

newstatesman.com.

Ватикан просить монахинь проводити менше часу в соціальних мережах

Святий Престол видав офіційне звернення до 38 тисяч черниць з проханням менше часу приділяти Twitter і більше молитися

Ватикан випустив список вказівок для черниць під назвою «Cor Orans», що перекладається з латині як «Серце, що молиться». Документ складається з 34 сторінок і є інструкцією із застосування Апостольської Конституції Папи Франциска, яка була видана в 2016 році. У ньому є рекомендації, що стосуються різних аспектів життя в жіночих монастирях, включаючи юридичні, адміністративні та духовні. Про це розповідає Вокруг Света.

 Черниць закликають не піддаватися зайвому впливу соцмереж, оскільки ті можуть стати серйозною перешкодою для їх покликання і для життя в цілому

Окремий розділ присвячено зреченню від світу. У ньому особлива увага приділена соціальним мережам. Ватикан не забороняє користуватися Facebook або Twitter, але радить обмежити кількість часу, який черниці їм приділяють, пояснюючи це тим, що неможливо зберігати споглядальну тишу, коли твою увагу відволікають новини і слова.

Документ також радить використовувати соціальні медіа «помірно і розважливо ... щоб вони могли служити формуванню споглядального життя і налагодженню необхідної комунікації, а не ставали приводом для марної трати часу». Черниць закликають не піддаватися зайвому впливу соцмереж, оскільки ті можуть стати серйозною перешкодою для їх покликання і для життя в цілому.

Telegram Channel