Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Театр «Відродження» імені Б. Берези продовжує приємно дивувати

Заслужена артистка України, акторка кіно і театру Юлія Раденко вручає почесну грамоту керівнику колективу Олені Шарко.

Фото з архіву театру "Відродження".

Театр «Відродження» імені Б. Берези продовжує приємно дивувати

Аматорам з Володимира-Волинського не сидиться на місці, вони демонструють свій талант на різних конкурсах, їх відзначають і запрошують знову й знову

Днями володимирчани підкорили столицю і привезли з Києва Гран-прі міжнародного багатожанрового фестивалю-конкурсу мистецтв «Соняшник», що його проводив благодійний фонд «Соняшник» за підтримки Міністерства культури України.

Захід покликаний, як написано в Положенні, «ознайомити юних представників з різних міст України з різноманіттям культурного скарбу нашої держави».

Солісти та аматорські творчі колективи естрадного та фольклорного жанру, народні співаки, танцювальні колективи, оркестри, інструментальники та виконавці розмовного жанру з усіх куточків України – представляли свої таланти на огляд журі.

Гран-прі за акторську майстерність дістався народному аматорському театру «Відродження» ім. Богдана Берези з Володимира-Волинського.

– Виконували два уривки з вистави, – розповідає керівник колективу Олена Шарко. – Подали українську класику в сучасній постановці – уривки з «Наталки Полтавки», з поеми Тараса Шевченка «Відьма», поезію та патріотичну пісню. Журі відзначило наше бачення високо.

- Це перемога всього колективу, бо без них я ніщо, – додає Олена Шарко.

– На фестивалі багато творів були зі світової класики російською мовою, що суперечило положенню про сам конкурс, наші номери були патріотичними,– додає Андрій Шарко, котрий зіграв Возного та Виборного у «Наталці Полтавці».

Якщо коротко про учасників конкурсу, то Яна Роман – студенка сільськогосподарського коледжу, чудово співає, Оксана Трикуш, домогосподарка, у театрі всього близько двох місяців, майстерно читала уривок з поеми Тараса Шевченка «Відьма» та «Лист солдату» і підкорила публіку, керівник театру Олена Шарко та її син Андрій грали головні ролі в уривках з вистав. За костюми й музичний супровід відповідала Олена Вавринюк – студентка педагогічного коледжу ім. А. Кримського.

– Хоч їздило нас лише п'ятеро, але це перемога всього колективу, бо без них я ніщо, – наголошує Олена Шарко і додає, що поїздки на фестиваль не відбулося б, якби не спонсори, котрі взяли на себе фінансові витрати: депутати міськради Максим Климюк, обласної ради Валерій Діброва та Олексій Панасюк з колегами. А ще дякуємо депутатам Олексію Панасюку та Констянтину Зінкевичу, Олегу Тимосевичу, Вірі Сєргєєвій, Миколі Смалю, котрі підтримали нас у перейменуванні колективу «імені Богдана Степановича Берези».

Актори «Відродження» - легкі на підйом і не проти прославляти культуру району й за кордоном, адже їх запросили, як переможців на черговий міжнародний фестиваль.

Ось декілька кадрів з "Наталки Полтавки" та "За двома зайцями":

 
 
 
 
 

 Овації переможцям!

Декламує Яна Роман.
Оксана Трикуш читає поему Тараса Шевченка «Відьма»
 
Telegram Channel