Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Третьяковській галереї в Москві чоловік намагався знищити картину Рєпіна «Іван Грозний убиває свого сина»

Як і Володимир Путін, вандал вважає, що історію про вбивство царем Іваном Грозним власного сина вигадали...

Фото: http://gordonua.com

Волинь-нова

У Третьяковській галереї в Москві чоловік намагався знищити картину Рєпіна «Іван Грозний убиває свого сина»

Зловмисник металевим стовпчиком огорожі розбив скло, що захищало картину художника Іллі Рєпіна. Уламки пошкодили полотно в кількох місцях

Увечері 25 травня картину художника Іллі Рєпіна «Іван Грозний і син його Іван 16 листопада 1581 року» (відома також під назвою «Іван Грозний убиває свого сина») в Третьяковській галереї в Москві намагався знищити вандал, пише «Гордон».

У галереї повідомили, що картині завдано серйозних пошкоджень – полотно порвано у трьох місцях у центральній частині роботи на фігурі царевича. Також сильно постраждала авторська художня рама.

У галереї повідомили, що картині завдано серйозних пошкоджень – полотно порвано у трьох місцях у центральній частині роботи на фігурі царевича.

Вандал металевим стовпчиком огорожі розбив товсте скло, що захищало роботу. У Третьяковці додали, що найцінніше – зображення облич і рук царя й царевича – не постраждало. Реставратори музею витягли з картини уламки скла. Картину перенесли до реставраційної майстерні музею для відновлення.

Поліцейські затримали зловмисника. Порушено кримінальну справу за статтею «знищення або пошкодження об'єктів культурної спадщини».

Джерело ТАСС повідомило, що затриманий – 37-річний приїжджий із Воронежа. Він заявив поліції, що пошкодив картину через «недостовірність історичних фактів», які на ній зображено. Вандала звуть Ігор Подпорін. Він заявив, що Іван Грозний нібито не вбивав сина, тому роботу Рєпіна потрібно порвати.

Вандал виявився... однодумцей Путіна, адже у липні 2017 року президент Росії під час свого візиту на гірничо-збагачувальний комбінат у Бєлгородській області заявив, що історію про вбивство царем Іваном Грозним власного сина вигадали католики як помсту за його відмову зробити Росію католицькою.

Telegram Channel