Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
360 діячів культури звернулись до німецького уряду з закликом звільнити Сенцова

Олег Сенцов не має бути жертвою політичної несправедливості в Росії.

Фото з відкритих джерел

360 діячів культури звернулись до німецького уряду з закликом звільнити Сенцова

Більш як 360 активістів і відомих осіб підписалися під листом на ім'я канцлерки Німеччини Ангели Меркель і міністра закордонних справ Хайко Мааса із закликом взяти участь у порятунку українського режисера Олега Сенцова

Про це повідомляє Громадське

«Олег Сенцов не має бути жертвою політичної несправедливості в Росії. Ми закликаємо вас зробити все можливе, щоб урятувати життя Олега Сенцова й полегшити звільнення українських політв'язнів», — закликали підписанти листа.

Зазначається, що серед підписників листа є нобелівські лауреатки в галузі літератури Світлана Алексієвич і Герта Мюллер.

Раніше російська акторка Чулпан Хаматова на кінофестивалі «Від щирого серця» висловила слова підтримки режисерам Кирилу Серебренникову і Олегу Сенцову.

Зазначається, що серед підписників листа є нобелівські лауреатки в галузі літератури Світлана Алексієвич і Герта Мюллер.

На Каннському кінофестивалі російський режисер Михайло Бородін висловив підтримку Серебренникову та Сенцову.

Раніше на вулиці Тайм-Сквер у Нью-Йорку провели акцію в підтримку українського політв'язня Олега Сенцова, який голодує уже 14 день.

Український режисер Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня оголосив голодування. Він вимагає звільнення усіх українців-політв'язнів Кремля. 

Що робить українська влада для звільнення Сенцова, як реагують на вимогу українця у Росії та в світі та який стан здоров'я Олега — Громадське збирає усі заяви та новини стосовно Сенцова: #FreeSentsov: Олег голодує

Знімальні групи Громадського побували у ключових містах на шляху їхнього етапу — Москві, Ростові, Челябінську, Лабитнангі. Ми дізналися, в яких умовах їх утримують та які люди опікуються їхніми долями там, куди так і не допустили українських консулів, куди й донині складно дістатися адвокатам.

Зазначимо, у Росії та в анексованому Криму утримують 64 українських політв'язня, 27 яких перебувають на території Росії.

58 — затримані у Криму чи у справах, пов'язаних з Кримом. Ці цифри не враховують в'язнів, що утримуються на території самоназваних республік.

Telegram Channel