Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Новонародженим українцям даруватимуть підгузки і пелюшки

Ось так виглядатиме «пакунок малюка»

Українська правда. Життя

Новонародженим українцям даруватимуть підгузки і пелюшки

З 1 вересня 2018 року при народженні дитини кожна родина буде отримувати від держави спеціальний дитячий набір «бейбі-бокс»

Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. До кінця 2018 року Міністерство соціальної політики України планує закупити "пакунки малюка" на близько 0,5 млрд гривень, повідомила заступниця міністра соціальної політики Олександра Чуркіна агентству "Інтерфакс-Україна".

«У світі називають «бейбі-бокс», у нас це буде «пакунок малюка». Він буде додатково до грошових виплат при народженні дитини. Це і превенція ранньої дитячої смертності, і попередження бідності», – зазначає Чуркіна. 

За її словами, у «пакунку малюка» будуть пелюшки, підгузки, все те, що має бути: що дитині треба вдягнути у перші кілька місяців, все, що має дбати про шкіру дитини: олійки, присипки. Там є іграшки і спеціальний матрац, бо в деяких випадках ці пакунки можна використовувати як люльку для дитини, як це роблять в інших країнах.

Орієнтовна вартість пакунку – 5000 гривень. Пакунок видаватимуть у пологових будинках.

«Бейбі-бокси» придумали у Фінляндії ще в 1938 році. Раніше приклад фінів частково вирішили наслідувати в Івано-Франківську.

В Україні щороку народжується близько 400 тисяч дітей. Орієнтовна вартість пакунку – 5000 гривень. Пакунок видаватимуть у пологових будинках.

Telegram Channel