Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Вони - альтернатива гаджетам. Але як дітям допомогти їх полюбити?

Важливо, щоб дорослі доводили своїм прикладом, що читати - цікаво!

Друг читача.

Вони - альтернатива гаджетам. Але як дітям допомогти їх полюбити?

Нам змалечку кажуть, що читати важливо. В школі змушують читати, вдома. А хто ж справді читає? Як допомогти дитині полюбити книжки?

Портал Друг читача пропонує 10 порад, які доведуть дітям, що книги - це цікаво:

 Не карайте читанням

  1. Створіть книжкову атмосферу, книжкову естетику. Облаштуйте красиві полички, додайте декору. Нехай книжечки лежать і на робочому столі, і на чайному столику, і в передпокої, і навіть на кухні. Але не перестарайтесь.
  2. При виборі книжки зважайте на рівень підготовленості дитини. Звертайте увагу на об’єм інформації, шрифт, оформлення та теми. Обирайте спочатку легкі твори, нехай дитина звикає до читання потроху.
  3. Читайте вголос дитині, читайте разом з дитиною. Це допоможе не лише звикнути до атмосфери читання, а й підтримувати, покращувати ваші стосунки.
  4. Запропонуйте дитині створити власну книгу, так вона буде спочатку сприймати читання як гру.
  5.  Залучайте інші види мистецтва. Дивіться книжкові екранізації, слухайте музику, яка була написана на літературні твори, переглядайте ілюстрації та малюйте свої. Дайте можливість дитині полюбити книжкових персонажів та процес їх пізнання.
  6. Говоріть про книги, обговорюйте та краще — сперечайтесь (в здорових межах, звісно). Проводьте паралелі книжкових історій та персонажів з реальним життям.
  7. Не карайте читанням.
  8. Слухайте аудіокниги, купуйте комікси, дивіться BookTube, ходіть до бібліотеки.
  9. Одне із найголовніших правил, але воно здалось нам таким очевидним, що залишили його для цього пункту: ЧИТАЙТЕ. Тобто пам’ятайте, що діти наслідують, намагаються часто бути схожими на дорослих.
  10. Сформуйте родинну звичку. Читати перед сном, наприклад. А можете у теплу пору ходити разом на книгопрогулянку, або ж влаштуйте книгопікнік.

Ілона СЕРЕДА.

Telegram Channel