Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
На Рівненській АЕС відбувся «Веломарафон 100 ВЕЛОwatt»

Маршрут велозаїзду пролягав мальовничими шляхами Володимирецького та Маневицького районів.

РАЕС

На Рівненській АЕС відбувся «Веломарафон 100 ВЕЛОwatt»

Це третій етап Кубка «РАЕС CUP». Захід відбувся за підтримки адміністрації Рівненської АЕС, Організації молоді первинної профспілкової організації (ОМ ППО) РАЕС, профспілкових комітетів Рівненської АЕС та ДП «НАЕК «Енергоатом».

16 червня відбувся велоівент РАЕС Всеукраїнського масштабу протяжністю у 100 кілометрів – «Веломарафон 100 ВЕЛОwatt» на підтримку продовження терміну експлуатації енергоблоку №3 Рівненської АЕС та задля популяризації здорового способу життя серед працівників Рівненської АЕС, компанії НАЕК «Енергоатом» та населення, що проживає в місті-супутнику та зоні спостереження Рівненської електростанції.

«Цього року учасників більше ніж торік, а це свідчить про те, що у людей з різних куточків України є інтерес до велоспорту та Рівненської атомної електростанції», - розповів голова ОМ ППО РАЕС Євгеній Бураков.

 

Ефектним був старт з пристанційної площі Рівненської АЕС. До участі долучилось 163 велолюбителі та спортсмени. Майже половина учасників – атомники України, які вже не уявляють свого життя без велосипеда та духу суперництва. Серед них – генеральний директор Рівненської АЕС Павло Павлишин та представники велокоманди електростанції «PAEC team».

Цьогоріч маршрут велозаїзду пролягав мальовничими шляхами між населеними пунктами не лише Володимирецького, а й Маневицького району, що належать до зони спостереження Рівненської АЕС. Родзинкою шляху було те, що з будь-якої точки маршруту виднілась візитівка поліського енерговелета – градирні Рівненської АЕС.

Перше місце посів чемпіон велоперегонів України Євген Закора (с. Лопушанка, Закарпатська область) з результатом 3:06, друге - капітан велокоманди «PAEC team» (Рівненська АЕС) Олександр Кудрик, третю переможну сходинку з незначним відривом здобув Олексій Кожадей (м. Енергодар Запорізька область).

За умовами веломарафону максимальний час подолання дистанції складав десять годин, проте завдяки прекрасній підготовці учасників та вдалим погоднім умовам заїзд завершився значно легше та раніше. Фінішували велогонщики в реабілітаційно-оздоровчому комплексі РАЕС «Біле озеро», де результати учасників протоколювались за допомогою фотофіксації та електронної системи хронометражу. Як розповів учасник веломарафону заступник директора з кадрів та соціальної політики НАЕК «Енергоатом» Владислав Янішевський, - «Маршрут був нелегким, але наша команда НАЕК «Енергоатом» з гідністю його подолала. Хочеться відзначити вдалу, до деталей продуману організацію заходу, все на досить високому рівні, тому й участь у «Веломарафоні 100 ВЕЛОwatt» принесла суцільне задоволення».

 

У трійку найшвидших учасників велоперегонів увійшли торічні переможці. Перше місце посів чемпіон велоперегонів України Євген Закора (с. Лопушанка, Закарпатська область) з результатом 3:06, друге переможне місце у пекельній боротьбі виборов капітан велокоманди «PAEC team» (Рівненська АЕС) Олександр Кудрик, який показав найкращий результат серед атомників РАЕС та НАЕК «Енергоатом». Третю переможну сходинку з незначним відривом здобув Олексій Кожадей (м. Енергодар Запорізька область).

Реєстрацію на старті «100Велоwatt» пройшли 21 представниця прекрасної статі. Працівниця енергоремонтного підрозділу РАЕС Олена Шикова посіла третє переможне місце у номінації «Абсолютний залік жінки», а також здобула перемогу у номінаціях «Найшвидша велосипедистка Рівненської АЕС» та «Найшвидша велосипедистка НАЕК «Енергоатом».

Генеральний директор Рівненської АЕС Павло Павлишин посів третє переможне місце у найсоліднішій номінації «Ветерани», покращивши свій минулорічний результат на сорок хвилин, тим самим зруйнувавши усі стереотипи та на власному прикладі довівши, що немає завад на шляху до звершень – головне бажання та цілеспрямованість. «Як на мене, то траса була трішки легшою, ніж торік. Дорога не ідеальна, десь асфальт є, десь його менше, проте не було бруківки та піщаних доріг. Погода також виявила свою прихильність до нашого заходу, адже така температура більш-менш комфортна для велоперегонів. Загалом все пройшло чудово й без ексцесів. Відгуки про організацію лише позитивні, що говорить про те, що організаційні моменти продумані до дрібниць» - ділиться П.Павлишин.

Найстаршому учаснику «100 ВЕЛОwatt» Павлу Кацері (Рівненська АЕС) вручено медаль "За волю до перемоги".

У номінації «Найдосвідченіший представник ВП ГО «УкрЯТ» в Рівненській області на 100 ВЕЛОwatt» відзначено заступника генерального директора з капітального будівництва, начальника управління капітального будівництва РАЕС Сергія Куроєдова, який пообіцяв показати свою спортивну майстерність і на змаганнях з триатлону, що відбудуться 18 серпня.

Найшвидшою представницею ВП ГО «УкрЯТ» в Рівненській області на «100 ВЕЛОwatt» було визнано відповідального секретаря газети «Енергія» УІтаЗГ РАЕС Іванну Буракову, яка була також співорганізатором веломарафону «100 ВЕЛОwatt» від ОМ ППО РАЕС.

Найстаршому учаснику «100 ВЕЛОwatt» Павлу Кацері (Рівненська АЕС) вручено медаль "За волю до перемоги".

Згуртованість та жага до перемоги рівненських атомників привела їх до другого переможного місця у номінації «Найшвидша команда підрозділів НАЕК «Енергоатом». Організація та участь Рівненських атомників у спортивних подіях вчергове демонструє прихильність керівництва та персоналу Рівненської АЕС до здорового способу життя, вихованню духу здорової конкуренції і корпоративної культури. Наразі атомники готуються до участі у черговій спортивній події року на Рівненській АЕС – відкрита першість з триатлону «3 Блок. Перезавантаження» (18 серпня), який проходитиме в підтримку продовження терміну експлуатації енергоблоку №3.

Управління інформації та зв'язків з громадськістю Рівненської АЕС

 
Telegram Channel