Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині терапію отримує третина ВІЛ-інфікованих

Фото з вільних джерел

На Волині терапію отримує третина ВІЛ-інфікованих

В Інституті аналітики та адвокації дослідили, скільки закупляли ліків для людей із вірусом імунодефіциту у 2014-2016 роках. Аналітики дійшли висновку, що у Волинській області препарати доступні трьом пацієнтам із десяти

За офіційною статистичною інформацією у 2016 році в області на диспансерному обліку перебували 2 018 осіб. З них пролікували 621 пацієнта – 30% ВІЛ-інфікованих.

За результатами дослідження за 2014-2016 роки Волинь мала бути більш, ніж на половину забезпечена ліками.

Кожного року у Волинській області збільшувалась кількість хворих. Для їхнього лікування використовують АРВ-препарати, якими забезпечує держава. Щороку медики розраховують, скільки ліків необхідно регіону – повну потребу, а держава надає фінансову квоту.

За результатами дослідження за 2014-2016 роки Волинь мала бути більш, ніж на половину забезпечена ліками. Проте антиретровірусну терапію отримало менше третини ВІЛ-інфікованих.

Як повідомляє прес-служба ГО «Інститут аналітики та адвокації», така різниця може бути зумовлена затримками із постачанням ліків, зміною схем лікування тощо. Щоб забезпечити лікуванням більше людей, необхідно вдосконалити систему збору потреби регіонів у препаратах та вирішити проблему із запізненням поставок.
 

Telegram Channel