Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Автоматизована система централізованого оповіщення про загрозу виникнення надзвичайних ситуації на Волині не працює

В країні війна, і ця система може знадобитися будь-коли

Надзвичайна ситуація +

Автоматизована система централізованого оповіщення про загрозу виникнення надзвичайних ситуації на Волині не працює

Про це йшлося під час спільного засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації

Вже два дні не функціонує територіальна автоматизована система централізованого оповіщення про загрозу виникнення надзвичайних ситуації, йдеться на сторінці голови Волинської облдержадміністрації Олександра Савченка у «Фейсбуці».

Зокрема, директор Волинської філії ПАТ «Укртелеком» Ярослав Бондаренко повідомив, що вже два роки вони не мають заключеного договору з виконавчою владою. Крім того, півтора роки вже немає фінансування. 

Це свідомий підрив боєздатності держави. Зрозуміло, що документи підуть і в прокуратуру, і в СБУ, бо так не можна. В країні війна і ця система може знадобитися вже завтра,

- Керівництво дало мені чітку вказівку: відключити. Договір не заключили, грошей навіть на електроенергію немає. Я ще тиждень тому мав відключити. Немає в нас коштів на обслуговування, - доповів Ярослав Миколайович.
Натомість голова ОДА сказав, що така ситуація – неприпустима. 

- Це свідомий підрив боєздатності держави. Зрозуміло, що документи підуть і в прокуратуру, і в СБУ, бо так не можна. В країні війна і ця система може знадобитися вже завтра, - резюмував Олександр Савченко.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк запевнив, що знайдуть кошти на електроенергію – це близько 50 000 гривень. Окрім того, підготуємо проект договору з урахуванням всіх пропозицій.

Таким чином, представник ПАТ «Укртелеком» запевнив, що підприємство відновить функціонування системи оповіщення після укладення договору.

Telegram Channel