Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Луцьку 56 молодих фахівців отримали омріяні документи про вищу освіту (фото, відео)

Магістри Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

фото Володимира ЛУКЯНЧУКА

У Луцьку 56 молодих фахівців отримали омріяні документи про вищу освіту (фото, відео)

26 червня на засіданні вченої ради СНУ імені Лесі Українки відбулося урочисте вручення дипломів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності «Право», «Журналістика» та «Системний аналіз»

Напередодні великого державного свята – Дня Конституції України 56 молодих фахівців отримали омріяні документи про вищу освіту.

Відео вручення дипломів освітнього ступеня «Магістр» Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

 Як зазначила вчений секретар Лариса Семенюк вручення дипломів випускникам другого (магістерського) рівня, яке відбувається під гаслом «Від магістерської до професорської мантії», уже стало доброю традицією вишу, святом для педагогів, студентів та їхніх рідних. Тому, символічно, що перше питання сьогоднішньої вченої ради, членами якої є доктори наук, професори – вручення дипломів освітнього ступеня «Магістр» Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

 У цей урочистий день хвилиною мовчання університетська спільнота вшанувала пам’ять студентів Лесиного вишу, які віддали свої молоді життя задля миру на рідній землі, незалежності та цілісності України.

 У цей урочистий день хвилиною мовчання університетська спільнота вшанувала пам’ять студентів Лесиного вишу, які віддали свої молоді життя задля миру на рідній землі, незалежності та цілісності України. На жаль, серед цьогорічних випускників бакалаврату немає студента факультету фізичної культури, спорту та здоров’я Артема Карабана, який загинув 7 серпня 2014 р. у жорстоких боях за Савур-Могилу. Йому було лише 23 роки. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі він нагороджений орденом «За мужність » ІІІ ступеня (посмертно).

Студент цього ж факультету Андрій Снітко, який минулого літа міг отримати диплом бакалавра і навчатись у магістратурі, загинув 20 серпня 2014 р. в Іловайському «котлі», накривши власним тілом гранату. Своєю смертю він зберіг життя двом бойовим побратимам. Андрію було лише – 18. Він удостоєний найвищої державної нагороди – Герой України з врученням Золотої зірки (посмертно).

 

 Випускником 2014 р. міг стати й студент факультету економіки та управління Станіслав Потапчук, який загинув 25 серпня 2014 р. Хлопцю було 27 років. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно)».

Сьогодні, з одного боку радісний день, адже магістри отримують дипломи, з іншого – сумний, бо 56 випускників полишають свій навчальний заклад.

«Шановні колеги, педагоги, магістри, батьки, рідні. Сьогодні, з одного боку радісний день, адже магістри отримують дипломи, з іншого – сумний, бо 56 випускників полишають свій навчальний заклад. Взимку цього року дипломи освітнього ступеня «Магістр» вже отримало 828 юнаків та дівчат», – звернувся до присутніх ректор Ігор Коцан. Він подякував викладачам за титанічну працю у підготовці молодих фахівців та батькам – за виховання, терпіння, підтримку, яку вони надавали дітям. Висловив сподівання, що мрії сьогоднішніх випускників здійсняться.

 

Академік-секретар Відділення вищої освіти НАПН України, професор Петро Саух привітав усіх присутніх із важливою подією у житті та передав вітання та найкращі побажання від президента НАПН України Василя Кременя. Петро Юрійович зауважив, що професор, який звершує викладацьку діяльність, відриває від себе частинку інтелекту та віддає її своїм студентам: «Бажаю вам гармонії зі світом, яку можна отримати дотримуючись певних правил: дивитися назад, тобто з вдячністю згадувати тих, хто вклав у вас свої знання, хто вів до омріяної мети; дивитися вперед із надією, вгору – з вірою, а навколо – з любов’ю. Хай вам щастить, а інтелект буде підключений до “високовольтної лінії”».

 

 Для оголошення наказу про завершення навчання та вручення дипломів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності «Право», «Журналістика» та «Системний аналіз» на сцену були запрошені академік-секретар Відділення вищої освіти НАПН України Петро Саух, ректор СНУ Ігор Коцан, декани юридичного факультету Оксана Лаба та факультету філології та журналістики Юрій Громик, заступник декана факультету міжнародних відносин Наталія Романюк.

Джерело: Відділ зв’язків із громадськістю СНУ ім. Лесі Українки
Telegram Channel